Lahana turşusunun kütür kütür olmasının sırrı ortaya çıktı 'O malzeme sayesinde asla yumuşamıyor'

Lahana turşusunun kütür kütür olmasının sırrı ortaya çıktı  'O  malzeme sayesinde asla yumuşamıyor'
Binbir emekle kurulan turşularınız ziyan oluyorsa bu yöntemi mutlaka denemeniz gerekiyor. 40 yıllık ev hanımlarının sırrı ortaya çıktı!

Turşu, Türk mutfağının vazgeçilmez eşlikçilerindendir. Özellikle kuru fasulye ve pilavın yanında tercih edilen bu köklü lezzet,fermente edilmesiyle birlikte daha şifalı bir hale geliyor. Sağlık açısından bir takım faydaları olsa da dikkatli tüketmekte, aşırıya kaçmamakta fayda var. Peki erime ve yumuşama olmayan turşu kurulabilir mi?

FERMANTASYON SÜRECİNE DİKKAT EDİLMELİİ

Turşu yaparken dikkat edilmesi gereken birincil kural fermantasyon sürecidir. Turşunun ağzı kapatıldıktan sonra doğru zamanda açılması, erime veya yumuşama gibi problemlerin önüne geçer. Öte yandan hazırladığınız turşu suyunda malzemelerin eksiksiz ve doğru oranda olması fermantasyon sürecini etkileyen başlıca en önemli faktördür. İstediğiniz aromayı yakalamak için birazdan vereceğimiz tarifi harfiyen uygulamanız gerekiyor. Binbir emekle yaptığınız turşular, bundan sonra kesinlikle çöpe gitmeyecek! Turşu ustalarının sırrını açıklıyoruz.

ASLA ERİMİYOR

Malzemeler

1 kg çeşitli sebzeler (salatalık, havuç, lahana gibi tercihe bağlı)

1 su bardağı sirke

1 su bardağı su

2 yemek kaşığı tuz

1 yemek kaşığı şeker

1 diş sarımsak (isteğe bağlı)

Birkaç dal taze soğan veya maydanoz (isteğe bağlı)

Karabiber, kimyon, hardal tohumu (isteğe bağlı)

Yapılışı:

Sebzeleri yıkayıp temizleyin, istediğiniz şekilde doğrayın.

Bir kaba su, sirke, tuz ve şekeri ekleyip karıştırın. (Sarımsak ve baharatları da ekleyebilirsiniz.)

Doğradığınız sebzeleri karışıma ekleyin ve üzerini örtecek kadar su ekleyin.

Kapaklı bir kavanoza veya cam bir kaba sebzeleri yerleştirin ve su karışımını üzerine dökün.

Kavanozu sıkıca kapatın ve birkaç gün oda sıcaklığında bekletin.

Turşularınız fermente olduktan sonra buzdolabına alın ve soğuk servis yapın.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.