Dev kargo şirketi resmen satıldı 'Yeni sahibini duyanlar şaşkına döndü'

Dev kargo şirketi resmen satıldı 'Yeni sahibini duyanlar şaşkına döndü'
Dünya çapında ün kazanmış şirketin Türkiye’ye yönelik yatırımları tüm hızıyla sürüyor.

Maurice Ward grup şirketi Avrupa’da elde etmiş olduğu başarı ve gelişimini Türk satın almalarıyla sürdürüyor. İrlanda’da kurulan, Maurice Ward Group (MWG), Air Tech Kargo Türkiye’yi satın aldığını resmen açıkladı.

MWG’nin CEO’su ve sahibi olan Maurice Ward, Gerçekleştirmiş olduğu satın almayla birlikte Büyük Avrupa’da bulunan bütün ülkelerin tesislerine sahip olma misyonunu geliştirdiğini ifade ederek çalışmalarının hız kesmeden devam edeceğini açıkladı.

Bu satın almayla birlikte Türkiye, operasyonları MWG’ye ait olan kıtanın 28’inci ülkesi oldu.

Gerçekleştirilen satın alma Avrupa’daki her ülkede operasyonların tamamına sahip olması nedeniyle önemli bir adımı ifade ediyor.

b-warehousing-8794.jpg

Airtech Kargo, Türkiye'nin stratejik konumunu vurgulayarak, Avrupa için önemli bir üretim ve ticaret merkezi olma yolunda büyük bir potansiyele sahip olduğunu belirtti. Şirketin CEO'su Erdem Kaya, Türkiye'nin çok uluslu organizasyonlar için tedarik zincirini çeşitlendirme ve kıyıya yakın bölgelerde genişleme imkanı sunduğunu ifade etti.

Kaya, 2015 yılında kurulan Air Tech Kargo'nun en önemli ortağı olarak MWG'yi gösterdi.

İki şirket arasındaki güç birliğinin, Türkiye'deki büyük pazar fırsatlarından en iyi şekilde yararlanmayı amaçladığını dile getiren Kaya, MWG'nin destekleriyle büyüme hedeflerini gerçekleştirmeyi planladıklarını belirtti.

b-road-freight-9362.jpg

MWG Türkiye, İstanbul merkezli olup tüm büyük limanları ve havalimanlarını kapsayan tam hizmet sunan bir Hava ve Deniz Taşımacılığı şirketidir.

Yapılan satın alma ile MWG ağına yılda 60.000'den fazla ek hava kargo sevkiyatı eklenmiş olacak. MWG Türkiye, özellikle Havacılık ve Uzay sektörlerinde uzmanlaşmış durumda.

kargo-araabasi.jpg

Bu satın alma işlemi, MWG'nin Avrupa genelinde Havacılık ve Uzay sektöründe güçlü bir konum elde etmesine katkı sağlayacak. Aynı zamanda, mevcut MWG müşterilerine yeni iş fırsatları sunacak ve şirketin büyüme hedeflerine ulaşmasına destek olacak.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.