Dev teknoloji şirketinden flaş Rusya hamlesi 'Anlaşma sağlandı'

Dev teknoloji şirketinden flaş Rusya hamlesi 'Anlaşma sağlandı'
Yandex'in Rusya'daki varlıklarının 475 milyar rubleye (5.2 milyar dolar) satışı için anlaşma sağlandı.

Rus teknoloji şirketi Yandex'in ana şirketi olan Hollanda merkezli Yandex NV, Rusya'daki varlıklarını içeren bir anlaşma kapsamında, 475 milyar ruble (yaklaşık 5.2 milyar dolar) tutarında bir satış için Rus yatırımcılardan oluşan bir konsorsiyumla anlaşma sağladığını açıkladı.

Yandex Türkiye ofisini kapatıyor - Son Dakika Teknoloji Haberleri | NTV Haber

Yandex NV tarafından yapılan bildiride, şirketin Rusya'daki varlıklarının satışına ilişkin bir anlaşmaya varıldığı duyuruldu.

Açıklamada, varlıkların Rus yatırımcılardan oluşan bir konsorsiyuma satılacağı belirtilirken, anlaşma bedelinin 475 milyar ruble olduğu ifade edildi.

Yandex 5,2 milyar dolara satılıyor - upcorn

Konsorsiyumun içinde Rusya'nın önde gelen özel petrol şirketi Lukoil'in de bulunduğu belirtilerek, Yandex NV'nin 31 Temmuz'a kadar "Yandex" markasını kullanmayı sonlandıracağı vurgulandı.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Yandex NV Yürütme Kurulu Başkanı John Boynton, Yandex'in Şubat 2022'den bu yana çeşitli zorluklarla karşılaştığını belirterek, "Bu olağanüstü koşullarda hissedarlarımız, ekiplerimiz ve kullanıcılarımız için mümkün olan en iyi çözümü bulduğumuza inanıyoruz." ifadesini kullandı.

Yandex'in Rusya'daki varlıklarının 475 milyar rubleye satışı için anlaşma sağlandı

Avrupa Birliği'nin (AB) yaptırım uyguladığı, Rusya'nın en büyük teknoloji şirketlerinden Yandex'in kurucusu Arkadiy Voloj, Aralık 2022'de şirketten ayrıldığını duyurmuştu.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.