Ünlü şarap devi Türk şirketini satın aldı 'Piyasa değeri 120 milyon Euro değerinde'

Ünlü şarap devi Türk şirketini satın aldı 'Piyasa değeri 120 milyon Euro değerinde'
Kıbrıs merkezli Moldovalı şarap üreticisi Purcari Wineries, yeni kurulan Türk şirketi HTA Danışmanlık Turizm Dış Ticaret Limited Şirketi'nin %90 hissesini satın alarak bünyesine kattığını duyurdu.

Patronlar Dünyası'nda yer alan habere göre; Kıbrıs merkezli Moldovalı şarap üreticisi Purcari Wineries, Orta Doğu pazarındaki varlığını güçlendirmek amacıyla, 15 Ocak'ta yeni oluşturulan Türk şirketi HTA Danışmanlık Turizm Dış Ticaret Limited Şirketi'nin %90 hissesini satın aldığını açıkladı.

Horizon Capital Backs Purcari Wineries from EEGF III, its Latest $200 Million Fund - Horizon Capital

Orta ve Doğu Avrupa'nın önde gelen şarap üreticisi olan Purcari Wineries, 2019 yılında Çin'de ticari olmayan bir temsilcilik açma ve 2021'de Ukrayna'da bir ticaret şirketi kurma stratejileri doğrultusunda, HTA Danışmanlık Turizm'i satın alarak yeni pazarlara yönelik atılımını sürdürmüş oldu.

FREEDOM BLEND WAS THE HIGHLIGHT OF “LIBERTY” AT DIPLOMATIC MEETING IN BERLIN

Bu stratejik adım, şirketin global arenadaki etkisini artırma ve uluslararası pazarlarda rekabet gücünü sağlama hedefine odaklanan geniş kapsamlı bir planın bir parçasıdır.

Satın almanın ardından HTA Danışmanlık Turizm'in %10'luk kısmı Purcari'nin yerel ortağı ve yöneticisi Hüsnü Tayanç tarafından elde tutulacak.

Purcari Winery

PİYASA DEĞERİ 120 MİLYON EURO DEĞERİNDE

Purcari Wineries'in piyasa değeri yaklaşık olarak 600 milyon RON (120 milyon Euro) değerinde olmakla beraber bu da şirketin başarıyla sürdürdüğü büyüme stratejisinin bir yansıma olarak kayıtlara geçti.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.