Ünlü ekonomist Selçuk Geçer canlı yayında açıkladı Dolar o tarihte uçuşa geçecek

Ünlü ekonomist Selçuk Geçer canlı yayında açıkladı Dolar o tarihte uçuşa geçecek
Ünlü ekonomist Selçuk Geçer, 2024 yılında dolar kurunun rekor seviyesini açıkladı.

Ünlü ekonomist Selçuk Geçer, canlı yayında 2024 yılında dolar kuru üzerinde yaşanacak olan yeni gelişmeleri açıkladı.

Milyonlarca yatırımcı elindeki parayı değerlendirmek amacıyla farklı yatırım araçlarını tercih ediyor. Onlardan biri ise 2023 yılında 5’e katlayan dolar oldu. Dolarda yükselişin devam edip etmeyeceği konusu ise araştırılmaya başladı.

YÜKSELİŞİNE DEVAM EDİYOR

ABD Merkez Bankası’nın bu yıl içerisinde faiz oranını düşüreceği konusunda uzmanlar uyarıda bulunuyor. Fakat doların TL karşısındaki yükselişini, bu beklentinin etkilemediği ise görülüyor. Dolar 30 TL sınırını aşarak geçtiğimiz günlerde rekor kırmıştı. Son olarak 30.10 seviyesine kadar yükselişini gösterdi.

dolar-6.jpg

GEÇER: 65 DOLAR OLACAK

Ünlü ekonomist Selçuk Geçer, dolar üzerindeki yıl beklentisini Halk TV’deki canlı yayınında dile getirdi. Geçer dolar üzerinde tarihi rekoru kıracağını belirtti. Geçer, “Dolarda seçimlere kadar 35 TL ve 40 TL arasında olacak. Gerçek piyasadaki dolar bugün 50 TL, Nisan ayına geldiğimizde muhtemelen 65 TL’lik bir dolar kuruna ulaşmış oluruz” ifadelerini kullandı.

selcuk-gecer-2.jpg

DOLARDAKİ KAYIPLAR DEVAM EDİYOR

TL, dolar karşısında Eylül başından bu yana günlük sınırlı değer kayıplarına devam ediyor. Dolar/TL düşük hacimli işlemlerde geçen hafta 30,50'e kadar yükseldikten sonra haftayı 30,1 civarında kapatmıştı. Kur bu sabah güne 30,15 civarında start verdi.

Geçen yılın tamamını yüzde 36,6, aralık ayını yüzde 2,2 kayıpla kapatan TL'de kayıpların hızı ocak ayında aralık ayına göre artış gösterdi. TL 2024 başından bugüne kadar yüzde 1,8 değer kaybederek dikkat çekti.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.