Finans Uzmanı Kerim Rota canlı yayında yatırımcıları uyardı ‘Elindeki parasını oraya yatıran cayır cayır yanacak’

Finans Uzmanı Kerim Rota canlı yayında yatırımcıları uyardı ‘Elindeki parasını oraya yatıran cayır cayır yanacak’
Finans Uzmanı Kerim Rota, elinde parası olan yatırımcıya tavsiyelerde bulunarak 'kesinlikle ona yatırmayın' diyerek uyardı.

Finans Uzmanı Kerim Rota, elinde parası olan yatırımcılara seslenerek neye yatırım yapmaları konusunda tavsiyede bulundu.

Milyonlarca yatırımcı elindeki maddi birikimi değerlendirmek için çeşitli yatırım araçlarına yöneliyor. Bu neticede döviz ve Türk lirası üzerinde yatırımlar mı yapılmalı sorusu soruluyor. Çoğu uzman isim ise konuya dair çarpıcı açıklamada bulundu.

para-2.jpg

TÜRK LİRASI MI DOLAR MI?

Mevduat faizleri yüzde 50 üzerini bulmasının ardından çoğu yatırımcının ilgisini çekti. Fakat yeni yılda bankadaki mevduat faizlerdeki oran yüzde 45’e geriledi. Bu noktada mevduat faizine yatırım yapanlar kara kara düşünmeye başladı. Çoğu yatırımcı ise dolar üzerinde mi yoksa TL üzerin de mi parayı değerlendirmeli miyim? sorusunu araştırmaya başladı.

ROTA: MEVDUAT FAİZLERİ KAYBETTİRİYOR

Finans Uzmanı Kerim Rota, mevduat faizlerine ilişkin çarpıcı açıklamalarda bulundu. Rota yatırımcılara kritik tavsiyelerde bulundu.

Kur politikasında çok önemli bir hata yapıldığını aktaran Rota, “döviz kuru her geçen gün birkaç kuruş yükseliyor. Merkez Bankası kuru tutuyor. Fakat bu seviyede tuttuğunuz zaman döviz de çok istikrarlı bir yatırım aracı haline getiriyorsunuz. KKM’de yüzde 45 bir getiri elde edebiliyorsa müşteriler o zaman dövizden Türk lirasına geçmenin hiçbir anlamı kalmıyor. Mevduat faizleri yüzde 35 36’lara düşmüş durumunda. O yüzden döviz TL'den çok daha iyi bir yatırım aracı haline geliyor” dedi.

serbest-piyasada-doviz-fiyatla-1704432368-nijhyt.webp

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.