Asgari ücrette 2 TL’nin sırrı ortaya çıktı ‘Bakan Işıkhan canlı yayında açıkladı’

Asgari ücrette 2 TL’nin sırrı ortaya çıktı ‘Bakan Işıkhan canlı yayında açıkladı’
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan canlı yayında asgari ücrette 2 TL’nin sırrını açıkladı.

Asgari ücret 2023’ün son gün günlerine doğru Asgari Ücret Komisyonu tarafından belirlendi. Yılda ikinci bir zammın yapılmayacağının altı çizilirken komisyonda bu yıl ilk kez işçilerde yer aldı.

Yapılan görüşmeler sonucunda 11 bin 402 TL olan asgari ücrete yüzde 49 zam yapılarak, 17 bin 2 TL’ye yükseltildi. Yapılan zammın ardından yeni rakamdaki 2 TL vatandaşlar tarafından eleştirilirken bir yandan da alay konusu oldu.

Dün bir canlı yayın programa katılan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan konuya ilişkin açıklamalarda bulundu.

640x360.jpg

İDDİALARI YALANLADI

Canlı yayında sunucun Vedat Işıkhan’a 17 bin 2 TL'de bulunan 2 TL'nin nedenini sordu. Gelen soru üzerine yanıt veren Işıkhan, bazı sosyal medya içeriklerinde paylaşan bilgilerin yanlış olduğunu söyledi.

Asgari ücretin sonunda bulunan 2 liranın nedeninin, çalışanlarının bir üst vergi dilimine daha erken taşımayı ve asgari ücretten daha çok vergi toplaması olduğu iddialarının kesinlikli doğru olmadığını açıkladı.

Bakan Işıkhan 2022 Ocak ayından itibaren asgari ücretten gelir ve damga vergisi alınmadığını ve çalışanların gelir vergisinden muaf tutulduğunu aktardı.

34fp3nq93kujqn-phf6vgg.webp

2 TL'Yİ KOMİSYON BELİRLİYOR

Rakamı asgari ücret tespit komisyonu belirlediğinin altını çizen Vedat Işıkhan, asgari ücretin günlük ve brüt olarak belirlendiğini ifade etti.

Tamamen teknik bir durum olduğunu ifade eden Vedat Işıkhan, hesaplamaları asgari ücret tespit komisyonunun yaptığı bir düzenleme olduğunu ve buna göre 2024 yılı brüt asgari ücretin aylık kısmı brüt olarak 20.002 TL 50 kuruş olarak belirlendiğini ifade etti.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.