Market etiketlerini gören şaştı kaldı 'Bir gece de 60 TL zamlandı

Market etiketlerini gören şaştı kaldı 'Bir gece de 60 TL zamlandı
Her geçen gün artan fiyatlar çarşı pazarı da etkilemeye devam ediyor. Türk kültürünün vazgeçilmezi olan kahvaltı bile artık lüks olmaya başladı.

Mynet'te Hazar Gönüllü'nün haberine göre, Her geçen gün yükselen fiyatlar, çarşı pazarı ve günlük hayatımızı etkilemeye devam ediyor. Türk kültürünün önemli bir parçası olan kahvaltı bile artık lüks bir hale gelmeye başladı.

Zeytin fiyatlarındaki artış bunun en somut örneği. Bir zamanlar 1 TL'ye alınan zeytinin fiyatı artık bu miktarla sınırlı kalmıyor. Zincir marketlerdeki etiket fiyatları sürekli değişiyor, hatta bazen aynı ürün birkaç gün içinde yeniden fiyatlandırılıyor. Temizlik ürünlerinden gıda maddelerine kadar birçok ürünün fiyatında ciddi artışlar yaşanıyor. Örneğin, 6 kiloluk bir toz deterjanın fiyatı yaklaşık 60 lira artarak 359 lira 50 kuruşa yükseldi.

ekran-goruntusu-2024-01-29-093343.png

Marketlerde dikkat çeken bir diğer nokta da et ve tavuk gibi temel gıda ürünlerindeki fiyat artışları. Bir zincir markette dana kıyma kilosunun 420 liraya, tavuk bonfilenin ise yaklaşık 15-20 lira artışla 150 liraya satıldığı görülüyor.

Artan fiyatlar sadece gıda ürünleriyle sınırlı değil. Marketler ve firmalar eskiden 3 ayda bir yaptıkları zamları şimdi haftalık hatta günlük olarak uygulamaya başladılar. Bu durum da vatandaşların alışveriş yapmaktan çekinmelerine neden oluyor.

ekran-goruntusu-2024-01-29-093453.png

Zeytin fiyatlarındaki artış da dikkat çekici. Eskiden 1 liraya alınan bir zeytinin fiyatı şimdi 1 lirayı aşıyor. Siyah zeytinin fiyatı 2 yılda neredeyse 5 katına çıkmış durumda. Bir zincir markette 10 zeytin alındığında fiyatı 13 TL'yi buluyor.

Bu durumda, kahvaltılık ürünlerin fiyatları da tüketicinin cebini ciddi şekilde yakmaya devam ediyor. Artan fiyatlarla mücadele etmek, alışveriş yaparken daha dikkatli olmak ve alternatif arayışları içinde olmak şu anda birçok vatandaşın öncelikli konuları arasında yer alıyor.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.