İslam Memiş tarih vererek açıkladı 'Konut kredisi faizleri ile ilgili flaş iddia

İslam Memiş tarih vererek açıkladı 'Konut kredisi faizleri ile ilgili flaş iddia
Vatandaşların bütçesini sarsan konut kredisi faiz oranları ile ilgili bir çıkış finans analisti İslam Memiş tarafından yapıldı. Konut faiz oranlarının düşeceğini ifade eden Memiş, tarih vererek düşeceği oranı da açıkladı.

Ev sahibi olmak isteyen vatandaşların düzenleme beklediği konut kredisi faizleri ile ilgili sevindirici iddia, ekonomist ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş’ten geldi. Ev almak üzere kredilere başvurmak isteyen kişilerin iyi bir haber beklediği dönemde gelen bu açıklama, yerel seçimler öncesi meraklı bekleyişi artırdı. Peki, konuyla ilgili seçim öncesi ve sonrası yeni gelişme yaşanacak mı?

konutdestegi.jpg

‘KREDİ MUSLUKLARI AÇILIR MI?’

Katıldığı bir haber programında konuşan İslam Memiş, konut kredileriyle ilgili soruları yanıtladı. Memiş, ilk kez ev alacaklar için sevindirici nitelik taşıyacak kredi limiti açıklamasının Mayıs, Haziran gibi açıklanmasını beklediğini ifade etti.

islammemiss.jpg

Konuyla ilgili tarih veren Memiş, Haziran ayında kampanyalı konut kredisi olabileceğini söyledi ve “Daha önce hükümet tarafından yüzde 1.20 oranı belirtilmişti. Bu sözün yerine getirileceğini düşünüyorum. Söz yerde kalmasın diye ilk kez ev alacaklara kredi musluklarının açılacağını söyleyebilirim” ifadelerini kullandı.

evvg.jpg

“BAYRAM İKRAMİYELERİNDE ARTIŞ DÜŞÜNMÜYORUM”

Emeklilerin bayram ikramiyesi beklentileri, açıklanan 3 bin lira ile boşa çıkmıştı. Emekliler tarafından gelen tepkilere yönelik tekrar bir düzenleme yapılıp yapılmayacağı üzerine fikrini dile getiren Memiş, “Şahsen bayram ikramiyelerinde artış olacağını düşünmüyorum fakat malum seçim dönemindeyiz. Seçim döneminde böyle sürprizlerin yaşanması beklenebilir. Nisan ayının başı gibi bu sürpriz gelebilir” şeklinde konuştu ancak böyle bir durumda Hazine’nin ciddi şekilde zorlanabileceğini de sözlerine ilave etti.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.