Zirai don kar sağanak geliyor Meteoroloji tarih vererek bu illeri uyardı

Zirai don kar sağanak geliyor Meteoroloji tarih vererek bu illeri uyardı
Meteoroloji Genel Müdürlüğü, yarın öğle saatlerinden itibaren iki bölge için sağanak ve kar yağışı uyarısında bulundu. Pazar ve pazartesi günleri ise bazı illerde zirai don bekleniyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, bu bölgelerdeki bazı iller için yağışlı bir gün öngördüğünü duyurdu. MGM'nin verdiği bilgiye göre, yarın öğleden sonra Diyarbakır ve Bingöl'ün etrafı ile Mardin'in batısı, Batman'ın kuzeyi, Adıyaman, Elazığ ve Şanlıurfa'nın doğusu yerel olarak kuvvetli yağış alacak.

Yağışlar genellikle yağmur ve sağanak şeklinde görülecek, ancak sıcaklıkların azalmasıyla 1000 metre yükseklikten sonra karla karışık yağmur ve aralıklı kar yağışı da bekleniyor. Yağışların neden olabileceği sel, su baskını ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerektiği belirtildi.

gcsfd.jpg

ZİRAİ DON UYARISI

Meteoroloji, ülke genelinde hava durumuna ilişkin yeni bir uyarıda bulundu. Buna göre, sıcaklıkların mevsim normallerinin altına düşmesi nedeniyle, önümüzdeki günlerde bazı bölgelerde don olayı yaşanacak. Yapılan uyarıya göre, bu gece saatlerinde Çanakkale, Balıkesir, Kütahya, Afyonkarahisar ve Uşak'ta hafif şiddette don geleceği tahmin ediliyor. Pazar ve pazartesi günleri ise İç Anadolu ile Batı ve Orta Karadeniz'in iç kesimlerinde hafif, yer yer orta şiddette, Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinde ise orta şiddette yer yer kuvvetli don görülecek. Don olayının olası zararlarına karşı, özellikle tarım sektöründe çalışan vatandaşların tedbirli olması istendi.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.