Borsa İstanbul günü yükselişle tamamladı

Borsa İstanbul günü yükselişle tamamladı
BIST 100 endeksi, haftanın son gününde düşüş yaşadı. Endeks, yüzde 1,12 oranında azalarak 9.155,32 puana geriledi.

Borsa İstanbul, haftanın son işlem gününde yükselişle kapandı. BIST 100 endeksi, gün içinde en yüksek 9.170,57 puanı gördükten sonra, yüzde 1,12 artışla 9.155,32 puandan günü tamamladı. Endeks, böylece bir öncekine göre 101,14 puan arttı. Bankacılık endeksi yüzde 3,05 artarken, holding endeksi yüzde 0,11 yükseldi.

Sektör endeksleri arasında en çok değer kazanan yüzde 3,38 ile sigorta sektörü olurken, en çok değer kaybeden yüzde 1,77 ile menkul kıymet yatırım ortaklığı sektörü oldu. ABD'de ise Şubat ayında tarım dışı istihdam 275 bin kişi arttı ve beklentilerin üzerinde geldi. Ancak işsizlik oranı da yüzde 3,7'den yüzde 3,9'a çıkarak iki yılın zirvesine ulaştı. Ayrıca saatlik ücretler de yüzde 0,1 artarak Şubat 2022'den bu yana en düşük seviyeye geriledi. Bu veriler, ABD Merkez Bankası'nın (Fed) faiz indirimlerine gidebileceği beklentilerini güçlendirdi. Analistler, Fed'in Mart ayında yapacağı toplantıda faiz kararını açıklayacağını hatırlattı.

Türkiye'nin kredi notunu belirleyecek olan Fitch Ratings'in raporu bugün akşam saatlerinde açıklanacak. Bu rapor piyasalar tarafından yakından izlenecek. Önümüzdeki hafta ise hem yurt içinde hem de yurt dışında önemli ekonomik veriler gündeme gelecek. Yurt içinde ödemeler dengesi, sanayi üretimi, iş gücü istatistikleri, TCMB ve piyasa katılımcıları anketi verileri açıklanacak. Yurt dışında ise ABD'de enflasyon, ÜFE, sanayi üretimi, perakende satışlar, Japonya'da büyüme, Almanya'da enflasyon, İngiltere'de sanayi üretimi verileri takip edilecek. BIST 100 endeksi teknik olarak 9.000 ve 8.900 seviyelerinin destek, 9.200 ve 9.300 seviyelerinin direnç olduğu bir aralıkta hareket ediyor.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.