Tam 1300 yıllık Paha biçilmez bir hazine gün yüzüne çıktı

Tam 1300 yıllık Paha biçilmez bir hazine gün yüzüne çıktı
Panamalı arkeologlar, Gran Coclé kültürünün bir liderine ait olduğu düşünülen eski bir mezarı keşfettiler. Mezar, 1300 yıl önce inşa edilmiş ve içinde altın ve balina dişi gibi değerli eşyalarla dolu. Bu buluntular, Gran Coclé halkının zenginliği ve sanatı hakkında yeni bilgiler sunuyor.

Panama'da, Gran Coclé medeniyetine ait bir kabile şefinin mezarı bulundu. Mezar, El Kanyo arkeolojik parkında, daha önce dikilitaşlar ve ahşap yapılar gibi dini önem taşıyan eserlerin de keşfedildiği bir lahitte yer alıyor. Mezarın içinde, kabile şefinin yanı sıra kurban edilmiş hizmetkarlarının da cesetleri var. Arkeologlar, mezarın MS 700 ile 1000 yılları arasında kullanıldığını tahmin ediyor.

gbr.jpg

Mezarda, altın plaka zırhlar, altın boncuklu kemerler, altın küpeler ve altın kaplı ispermeçet balinası dişleri gibi değerli eserler bulundu. Ayrıca kemikten yapılmış flütler, çıngıraklar ve boncuklu kolyeler gibi müzik aletleri ve takılar da mezarın sakinlerine ait. Arkeologlar, kabile şefinin bir kadın bedeninin üzerine yüzüstü gömüldüğünü belirtiyor. Bu, Gran Coclé kültüründe bir gelenek olabilir.

okm.jpg

Arkeolojik park, Panama Kültür Bakanlığı tarafından koruma altına alındı. Arkeologlar, mezarın ve içindeki eserlerin tarihini ve anlamını araştırmaya devam ediyor. Bu keşif, Panama'nın antik medeniyetlerine ışık tutuyor.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.