Yapay zekayla dolandırıcılığın yeni hedefi Esra Erol oldu 'Soluğu savcılıkta aldı'

Yapay zekayla dolandırıcılığın yeni hedefi Esra Erol oldu 'Soluğu savcılıkta aldı'
Yapay zekanın gelişimiyle birlikte dolandırıcıların bu alanda kullanılan farklı teknikleri keşfetmesi ünlü isimlerin dolandırıcılık için kullanılmasına neden oluyor. Bu yöntemi kullanan dolandırcıların Esra Erol'u da mağdur etti

Yapay zekanın gelişi ve farklı alanlarda aktif olarak kullanılmaya başlanması dolandırıcılar içinde yeni olanak sunuyor. Bu kapsamda geliştirilen teknolojilerden biri de deepfake teknolojisi olarak ön plana çıkıyor. Deepfake teknolojisi mevcut görüntü veya video üzerinde yer alan bir kişinin yapay sinir ağlarının kullanarak başka bir kişinin görüntüsüyle değiştirmenize imkan tanıyor. Ünlü sunucu Esra Erol deepfake yöntemini kullanan dolandırıcıların hedefi oldu.

SUÇ DUYURUSUNDA BULUNDU

Esra Erol’un daha önce yayınladığı bir videodan kesit alarak bunu bir reklama uygun bir şekilde deepfake teknolojisiyle düzenleyen dolandırıcılar teknoloji sayesinde videoyu gerçeğinden ayırt edilemeyecek hale getirdi.Erol söz konusu video ile ilgili suç duyurusunda bulundu. Öte yandan konu ile ilgili bir bildiri yayınlayarak takipçilerini uyardı.

whatsapp-gorsel-2024-01-13-saat-22-43-58-b4bab1e2.jpg

TAKİPÇİLERİNİ BİLGİLENDİRDİ

Erol, Instagram hesabından dolandırıcıların hazırladığı görüntüyü ve videonun orijinal halini paylaştı.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.