Yalancı bahardan sert kışa dönüş başladı 'Meteorolojiden 8 ile sarı kodlu uyarı'

Yalancı bahardan sert kışa dönüş başladı 'Meteorolojiden 8 ile sarı kodlu uyarı'
Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yeni bilgilendirme geldi. 15 Şubat hava durumu tahminini yayınlayan MGM, İstanbul dahil 8 il için sarı kodlu uyarı verdi.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün yaptığı açıklamaya göre Marmara bölgesinde yaşanan yalancı bahar yerini karla karışık yağmura bıraktı. Peki, hangi illerde hava durumu nasıl seyredecek? İşte 15 Şubat 2024 Perşembe günü hava durumu...

KUVVETLİ SAĞANAK YAĞIŞA DİKKAT

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün yaptığı son değerlendirmeler gösteriyor ki tedbirsiz sokağa çıkmamak gerekiyor. Özellikle uyarılarını İstanbul, Bursa, Yalova, Bilecik’in güneyi, Kocaeli, Sakarya, Zonguldak, Düzce ve Bolu illeri için yapan MGM, bu illerde kuvvetli sağanak yağış beklendiğinin altını çizdi.

Kuvvetli sağanak yağış beklenen bölgelerin 1000 metre rakım üzerindeki yüksek bölgelerinde kuvvetli karla karışık yağmur ve kar beklendiği de tahmin edildi.

15-subat-havadrm.jpg

SU BASKINLARINA VE BUZLANMALARA KARŞI UYARI GELDİ

Kuvvetli sağanak ve karla karışık yağmur beklenen bölgelerde su baskını, yüksek kesimlerde buzlanma ve don oluşabileceğine vurgu yapan MGM, bu konuda dikkatli olunması gerektiği konusunda uyardı.

Ayrıca, Doğu Karadeniz’in yüksekleri ile Doğu Anadolu’nun doğusunda bulunan yüksek kar örtüsünün eğimli yerlerde çığa dönüşebileceğine karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerektiğini açıkladı.

yagisss.gif

HAVA SICAKLIKLARINDA DÜŞÜŞ

Bölge bölge hava tahminlerine göre Marmara’yı parçalı ve çok bulutlu bir havanın yanı sıra yağmur ve sağanak yağış bekliyor. Dün başlayan yağışlar artarak ve kuvvetli sağanak şekline dönüşerek bölgeyi etkisi altına alacak.

Tekirdağ ve Kırklareli çevrelerinde beklenen yağmur ve sağanak yağış İstanbul, Bursa, Yalova, Sakarya, Kocaeli, Bilecik çevrelerinde yer yer kuvvetli sağanak yağış şeklinde ve yüksek kesimlerde karla karışık yağmur ve kar olarak görülecek. Hava sıcaklıkları ise şöyle:

İSTANBUL 8 °C

EDİRNE 12°C

KIRKLARELİ 9°C

KOCAELİ 10°C

mgm-havadrm.jpg

Ege bölgesinde Muğla ve Aydın dışında aralıklı sağanak yağış etkili olurken parçalı çok bulutlu bir hava hakim olacak. Bölgenin doğusunun yüksek kesimlerinde yer yer karla karışık yağmur ve kar görülecek.

A.KARAHİSAR 2°C, 5°C

DENİZLİ 6°C, 10°C

İZMİR 8°C, 12°C

MUĞLA 5°C, 11°C

Akdeniz bölgesinde parçalı ve çok bulutlu bir hava ile birlikte aralıklı sağanak yağış ve yükseklerde karla karışık yağmurlu bir hava tahmini yer alıyor.

ADANA 17°C

HATAY 15°C

ANTALYA 15°C

MERSİN 18°C

yagis2.jpg

İç Anadolu bölgesinin kuzeyi ile Karaman çevresinde yağmur ve sağanak yağış beklentisi bulunuyor. Kuzey kesimlerde karla karışık yağmur bekleniyor.

ANKARA 9°C

ESKİŞEHİR 5°C

YOZGAT 9°C

KONYA 9°C

KARADENİZ BÖLGESİ

BOLU 3°C, 6°C

DÜZCE 7°C, 12°C

KASTAMONU 5°C, 10°C

ZONGULDAK 7°C, 12°C

SAMSUN 15°C

ARTVİN 17°C

TOKAT 14°C

TRABZON 15°C

DOĞU ANADOLU BÖLGESİ

KARS 6°C

ERZURUM 5°C

VAN 9°C

MALATYA 11°C

DİYARBAKIR 14°C

GAZİANTEP 13°C

SİİRT 10°C

ŞANLIURFA 15°C

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.