Antalya göle döndü Birçok ilçede okullar tatil

Antalya göle döndü Birçok ilçede okullar tatil
Kuvvetli yağış alan Antalya' göle döndü. Antalya'nın kuvvetli yağıştan en çok etkilenen 5 ilçesinde yarın okullar tatil edildi.

Antalya Valiliği yaptığı açıklama ile yarın Muratpaşa, Konyaaltı ve Kepez, Döşemealtı ve Aksu ilçelerindeki tüm okullar, kreş ve gündüz bakım evlerinin hava koşulları nedeni ile 1 günlüğüne tatil edildiğini duyurdu.

Antalya'da en çok yağış alan Kepez ilçesindeki ara sokaklar göle döndü. Düdenbaşı Mahallesi'nde bulunan bir eğlence merkezi sular altında kaldı. Çevredeki caddelerde bulanan araçlar ise su altında kaldı.

MAHSUR KALAN VATANDAŞLAR BOTLARLA KURTARILDI

Büyükşehir Belediyesi, sel oluşan Antalya'da 1450 personel ve 290 araçla vatandaşların yardımına koştu. Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek de sel afetin yaşandığı bölgelere giderek çalışmaları denetledi.

antalyasel3.jpg

Büyükşehire ait itfaiye ekipleri Gebiz Mahallesi'nde evlerinde mahsur kalan vatandaşları botla tahliye etti. İtfaiye erlerinin engelli vatandaşları sırtlarında taşıdığı görüldü. Vatandaşların yanı sıra mahsur kalan evcil hayvanlar da kurtarıldı.

antalyasel5.jpg


EVCİL HAYVANLAR DA KURTARILDI

Gebiz Mahallesi'nde evlerinde mahsur kalan onlarca vatandaş Büyükşehir İtfaiyesi tarafından zodyak botlarla alınarak güvenli alana götürüldü. İtfaiye erleri mahsur kalan engelli bireyleri kurtararak, sırtlarında aşıdı. İtfaiye erleri, vatandaşların yanı sıra selde mahsur kalan evcil hayvanları da kurtardı.

antalyasel.jpg


VATANDAŞLARA SU EKMEK VE YEMEK YARDIMI YAPILDI

Antalya Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı, selin yaşandığı mahallelerde vatandaşlara su ve ekmek yardımı yaptı. Sel nedeni ile evlerinden çıkamayan vatandaşlar belirlenerek yemek dağıtıldı.

antalyasel4.jpg

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.