Diş fırçası ithalatında yeni düzenleme

Diş fırçası ithalatında yeni düzenleme
Ticaret Bakanlığı, diş fırçası ithalatında korunma önlemi olarak uygulanan ek mali yükümlülüğün kaldırılması için tarife kontenjanı oluşturdu.

Bu Tebliğ ile, diş fırçası ithalatında korunma önlemi olarak getirilen ek mali yükümlülükten muaf olacak eşyanın tarife kontenjanı belirlenmiştir. Bu kontenjan, 9603.21.00.00.19 gümrük tarife istatistik pozisyonunda yer alan ve 2/2/2024 tarihli ve 8147 sayılı Cumhurbaşkanı Kararı ile yürürlüğe konulan Diş Fırçası İthalatında Korunma Önlemi Uygulanmasına İlişkin Karar kapsamındaki eşyayı kapsamaktadır. Bu Tebliğin dayanağı, 14/4/2010 tarihli ve 2010/339 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile yürürlüğe konulan İthalatta Kota ve Tarife Kontenjanı İdaresi Hakkında Karardır.

TARİFE KONTENJANI

Tarife kontenjanı miktarı, ek mali yükümlülüğün uygulandığı her bir dönem için, Diş Fırçası İthalatında Korunma Önlemi Uygulanmasına İlişkin Kararın ekinde yer alan ülkeler ve gümrük bölgeleri menşeli tarife kontenjanı kapsamı eşyanın tamamı için toplam 6.289.963 adet olarak belirlenmiştir. Her bir ülke veya gümrük bölgesi menşeli eşya için bir dönemde verilecek tarife kontenjanı 2.096.654 adedi geçemez.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.