Kahve ve çay lekesini halıdan söküp atıyor Şıp diye temizleyen o yöntem

Kahve ve çay lekesini halıdan söküp atıyor Şıp diye temizleyen o yöntem
Halıya kahve veya çay döküldüğünde paniğe kapılmaya gerek yok. İşte lekelerden anında kurtulacağınız yöntemler...

Halıya dökülen kahve veya çay lekesi, halının rengi ve dokusuna göre farklılık gösterebilir. Bu yüzden lekeyi çıkarmadan önce halının küçük bir bölümünde deneme yapmakta fayda var. Ayrıca lekeye mümkün olduğunca erken müdahale etmek, lekenin halıya işlemesini önleyecektir.

Halıya dökülen kahve veya çay lekesini çıkarmak için kullanabileceğiniz malzemeler şunlardır:

halidan-cay-lekesi-nasil-cikar-1024x576.jpg

TRAŞ KÖPÜĞÜ

Halıya dökülen kahve veya çay lekesinin üzerine traş köpüğü sıkın ve bir süngerle ovalayın. 15 dakika beklettikten sonra ılık suyla durulayın. Bu işlemi leke tamamen çıkana kadar tekrarlayın.

BEYAZ SİRKE

Beyaz sirke, halıdaki inatçı lekeleri sökmek için etkili bir doğal temizleyicidir. Lekeli bölgeye beyaz sirke ile ıslatılmış bir bez uygulayın ve kurumasını bekleyin. Ardından tekrar ıslatın ve havluyla bastırarak lekenin havluya geçmesini sağlayın. Son olarak sirke kokusunu gidermek için bikarbonat serpin ve ertesi gün süpürün.

bgfved.jpg

HALI TEMİZLEYİCİ

Halınızın rengine uygun bir halı temizleyici sprey kullanarak da lekelerden kurtulabilirsiniz. Lekenin üzerine spreyi sıkın ve bir süre bekletin. Daha sonra ılık suyla silin.

Bu yöntemleri uyguladığınızda halınızdaki kahve veya çay lekesinin şıp diye geçtiğini göreceksiniz. Ancak unutmayın, her halının yapısı farklıdır ve bazı halılarda bu yöntemler işe yaramayabilir veya renk solmasına neden olabilir. Bu yüzden halınızın etiketindeki talimatlara uygun şekilde temizlemeye özen gösterin.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.