Teknoloji devi Amazon'u piyasa değerinde geçti

Teknoloji devi Amazon'u piyasa değerinde geçti
Yapay zeka uygulamalarının yaygınlaşmasıyla birlikte, çip sektöründe de büyük bir rekabet yaşanıyor. Bu nedenle çip şirketinin piyasa değeri Amazon'u geçti.

Nvidia'nın hisseleri bugün 721,28 dolara inerek küçük bir kayıp yaşasa da, şubat ayında sadece 9 iş günü geçmesine rağmen hisse fiyatı yüzde 17'den fazla arttı. Şirketin hisseleri, yılın başında 500 doların altında iken, 2024 yılının başından beri yüzde 46'lık bir artış gösterdi.

Nvidia'nın piyasa değeri bugün 1,78 trilyon dolara yükselirken, şirket ABD'nin en büyük perakende şirketi Amazon'u geride bıraktı. Amazon'un hisseleri ise bugün yüzde 2,15 düşüşle 168,64 dolara geriledi ve şirketin piyasa değeri 1,75 trilyon dolar oldu.

fc0067c146dbb46332c885feccf5c57a.jpg

Nvidia böylece ABD'nin en değerli dördüncü şirketi haline gelirken, Amazon beşinci sıraya düştü. ABD'de en değerli üç şirket ise sırasıyla 3 trilyon dolarla Microsoft, yaklaşık 2,9 trilyon dolarla Apple ve 1,8 trilyon dolarla Alphabet oldu. Nvidia, dün de kısa bir süre için Amazon'u piyasa değeri açısından geçmişti. Şirketin piyasa değeri, yapay zeka çiplerine olan talebin artmasıyla geçen yıl mayıs ayında 1 trilyon dolara ulaşmıştı.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.