Erdoğan 'zırh takılabilir mi? 'diye sormuştu Togg zırhlandı

Erdoğan 'zırh takılabilir mi? 'diye sormuştu Togg zırhlandı
Ankara'da biri usta yerli elektrikli otomobil Togg'a yüksek güçteki silahlara karşı koruma sağlayan BR4 seviyesi zırh taktı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan geçtiğimiz yıl katıldığı bir televizyon programında "Toggun zırhlısını yapabilir misiniz' diye soracağını söylemişti, Ankaralı bir usta, Togg'a BR4 seviyesi zırhlama işlemi yaptı. İlk zırhlı Togg büyük ilgi çekti.

zirh1.jpeg

Ankaralı araç zırhlama ustası İsmail Eşsiz, yerli elektrikli araç Togg'a yüksek güçteki silahlara karşı koruma sağlayan yüksek seviyeli zırhlama işlemi uyguladı.

zirh3.jpeg

İsmail Eşsiz, yaptığı zırhlama işleminin ayrıntılarını anlatarak araca istenilen koruma seviyesine göre hem kırsal kesimde hem de şehir içi kullanımına uygun içten zırhlama yaptıklarını söyledi.

zirh2.jpeg

Yapılan zırhlama işleme sonrasında aracın her türlü zemin ve iklim koşulunda sorunsuzca kullanılabildiğini ve performansında bir kayıp olmadığını söyledi.

Daha önce hibrit araçları zırhladıklarını aktaran İsmail Eşsiz, tam elektrikli otomobile zırh uygulama işlemini ilk kez Togg üzerinde yaptıklarını belirtti.

zirh4.jpeg

ARACIN ANA HATLARI KOMPLE ZIRH ÇELİĞİNDEN YAPILDI

Togg'a yapılan işlemde BR4 seviyesinde zırhlandığını belirten Eşsiz, tabanca mermilerine göre zırlama yaptıklaın ve zırhın 45 kalibreye kadar koruma sağladığını söyledi.

SADECE MERMİLERE KARŞI KORUMUYOR

Sadece mermiye karşı yapılan bir işlem olmadığını söyleyen eşsiz arabanın ana hatları komple zırh çeliğinden yapılması nedeni ile yarış araçlarındaki roll bar sistemi gibi kaza sırasında yüksek güvenlik de sağlandığını söyledi.

Eşsiz yapılan işlemle araca 210 kilogram civarında bir yük bindiğini işlemin ise 40 gün sürdüğünü ancak ilk deneyimin ardından işlemi 20 güne indirebileceklerini belirtti.

LASTİKLER DE DEĞİŞTİ

İsmail Eşsiz, Togg'un lastiklerini de değişikliğe gittiklerini aktararak lastiklerde 'run flat' denilen teknolojiyi kullandıklarını, lastikler patlasa dahi aracın 50 kilometre/saat hızla 80 kilometrelik mesafeye ulaşabileceğini anlattı.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.