Kara kış geri döndü 'Meteoroloji o illeri uyardı'

Kara kış geri döndü 'Meteoroloji o illeri uyardı'
Meteoroloji Genel Müdürlüğü son verilerini yayınladı. Yarın sabah saatlerinden itibaren etkili olacak kar yağışı bazı illeri etkisi altına alacak. Peki, hangi illere geliyor?

Şubatın son haftalarına girerken Meteoroloji’den yeni uyarı geldi. Yağmurlu günlerin ardından bazı illerde kar yağışına dönen yağışların il il nasıl seyredeceği merak edildi. Kara kış bitmemişken sokağa tedbirli çıkmak için pek çok vatandaş havanın nasıl olacağını sorguluyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün yaptığı açıklamalar kapsamında, ülke genelinde çoğunlukla parçalı ve çok bulutlu bir hava hakim olacağı söylenmişken, bazı kesimlerde karla karışık yağmur ve kar beklentisi bildirildi.

mgm-twit.jpg

YAĞIŞ TAHMİNİ VERİLDİ

MGM tarafından yapılan açıklamada, Marmara'nın doğusu, Doğu Akdeniz, Karadeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu ile Çankırı, Niğde ve Kayseri civarında genellikle yağmur ve sağanak yağış şeklinde yağışların görüleceği tahmini bildirildi.

Karadeniz'in iç kesimleri ve Doğu Anadolu'nun doğu kesimlerindeki yüksek bölgelerde karla karışık yağmur ve yer yer kar yağışı bekleniyor. Öte yandan, sabah ve gece saatlerinde iç ve doğu kesimlerde yer yer pus ve sis görülebilir.

mgmtwit2.jpg

BÖLGE BÖLGE HARİTA YAYINLANDI

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nin yayınladığı verilere göre yarın sabah saatleriyle ilgili bilgilerde; Marmara bölgesi için beklenen yağış türü aralıklı yağmur ve sağanak şeklinde görülecek.

Edirne’de parçalı ve çok bulutlu görülecek hava, İstanbul, Kırklareli, Kocaeli bölgelerinde parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı şeklinde görülecek.

Ege bölgesi için açıklanan verilerde Afyonkarahisar parçalı ve çok bulutlu olurken İzmir, Denizli, Muğla kesimlerinde parçalı bulutlu şekilde seyredecek.

yagmur2.jpg

Akdeniz bölgesinde, Adana parçalı bulutlu seyrederken öğleden sonra aralıklı sağanak yağış görülecek. Antalya parçalı bulutlu olurken, Hatay ve Mersin’in kuzey ilçeleri parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak yağışlı geçecek.

İç Anadolu’da çoğunlukla parçalı ve çok bulutlu bir hava hakim olacak ancak bazı bölgelerde aralıklı yağmur ve sağanak yağış görülecek. Ayrıca bazı bölgelerde yer yer kar yağışı olacak.

Yağmur ve sağanak yağışların görüleceği bölgeler, Ankara’nın kuzey ilçeleri, Düzce, Kastamonu, Zonguldak olurken Bolu’nun yüksek kesimleri karla karışık yağmur ve yer yer kar yağışının etkisi altında olacak. İlin diğer bölgeleriyse çok bulutlu ve aralıklı yağmurlu şeklinde olacak.

Orta ve Doğu Karadeniz bölgelerinde çok bulutlu, ara ara yağmur ve sağanak yağışlı hava hakim olacak.

Doğu Anadolu bölgesinde, Erzurum, Kars, Van illerinde çok bulutlu havanın yanı sıra yağmur ve karla karışık yağmur görülecek. Yüksek kesimlerdeyse kar yağışı hakim olacak.

Güneydoğu Anadolu’da ise Diyarbakır, Gaziantep, Siirt ve Şanlıurfa’da çok bulutlu ve öğleden sonra aralıklı yağmur ve sağanak yağış bekleniyor.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.