Meteorolojiden 81 kentte alarm 'Sel ve çığ felaketine dikkat

Meteorolojiden 81 kentte alarm 'Sel ve çığ felaketine dikkat
Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden çeşitli bölgelerle ilgili hava tahmin raporu yayımlandı.

Meteorolojiden yapılan son paylaşıma göre, Marmara ve Ege'nin doğusu, Akdeniz, İç Anadolu, Batı ve Orta Karadeniz, Doğu Anadolu'nun güney ve batısı ile Güneydoğu Anadolu'nun yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Doğu Karadeniz ve Doğu Anadolu’da ise çığ riski bulunduğu belirtildi.

ekran-goruntusu-2024-02-14-092115.pngMeteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre, önümüzdeki 24 saat boyunca ülkemizin genelinin parçalı ve çok bulutlu olacağı, bahsedilen bölgelerde yağış beklediği belirtildi. Güneydoğu Anadolu ve Doğu Akdeniz geneli ile Doğu Anadolu'nun batı ve güney kesimlerinde yer yer kuvvetli olması beklenen yağışların genellikle yağmur ve sağanak şeklinde olacağı ifade edildi. Akdeniz kıyılarında gök gürültülü sağanak, Doğu Anadolu'nun ve İç Anadolu'nun kuzey ve doğusunun yükseklerinde karla karışık yağmur ve kar, Hakkari çevrelerinde ise yoğun kar yağışı bekleniyor.

ekran-goruntusu-2024-02-14-092124.pngHava sıcaklığının ülkemiz genelinde 3-6 derece azalacağı ancak mevsim normallerinin üzerinde seyretmeye devam edeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın genellikle kuzeyli olduğu belirtilirken, yurdun güneydoğu kesimlerinde güneyli yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette esmesi bekleniyor.

Özellikle yurdun güneydoğu kesimlerinde beklenen yağışların kuvvetli olabileceği ve sel su baskını, yıldırım, kuvvetli rüzgar, kar yağışı alan yerlerde tipi ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara neden olabileceği vurgulanmıştır. Bu nedenle, bu bölgelerde yaşayan vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerekiyor.

ekran-goruntusu-2024-02-14-092133.pngAyrıca, Doğu Karadeniz’in yüksekleri ile Doğu Anadolu’nun doğusunda yüksek kar örtüsüne sahip eğimli bölgelerde çığ riski bulunduğu ve bu bölgelerde dikkatli olunması gerektiği uyarısı yapıldı.

ekran-goruntusu-2024-02-14-092143.pngMarmara ve Ege'nin doğusunda hafif yağışlar beklenirken, Akdeniz'in iç kesimleri ile İç Anadolu'da daha yoğun yağışlar görüleceği tahmin ediliyor. Aynı şekilde, Batı Karadeniz'de de aralıklı yağmur ve sağanak yağışlar bekleniyor.

Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ve Doğu Anadolu'nun bazı bölgelerinde çığ riski bulunması nedeniyle vatandaşların dikkatli olması gerekiyor.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.