Ahmet Ercan aylar önce eliyle göstermiş ‘Maden faciası göz göre göre gelmiş’

Ahmet Ercan aylar önce eliyle göstermiş ‘Maden faciası göz göre göre gelmiş’
Erzincan'daki altın madeninde meydana gelen toprak kayması sonrası 9 işçi toprak altında kaldı ve madende bulunan siyanürün de Fırat Nehrine karışma tehlikesi ile karşı karşıya gelindi. Ünlü jeolog Ahmet Ercan aylar önce bu bölgedeki tehlikeyi sosyal medya hesabından açıklamıştı.

Erzincan'ın İliç ilçesinde bulunan ve Anagold Madencilik şirketi tarafından işletilen Çöpler Altın Madeni'nde dün akşamüstü toprak kayması meydana geldi. Çok büyük bir alanı etkileyen bu toprak kayması sonucunda olası felaketleri önlemek için çok sayıda ekip sevk edildi.

1.jpg

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, basın mensuplarına duruma ilişkin yaptığı açıklamada 9 işçinin toprak altında kaldığını bildirdi.

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç ise toprak kayması hakkında İliç Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından adli soruşturmanın hızla başlatıldığını ve bu görev için 4 Cumhuriyet savcısının da görevlendirildiğini sözlerine ekledi.

2.jpg

AFAD, Erzincan'ın İliç ilçesindeki maden ocağında meydana gelen toprak kaymasın için çok sayıda ekibi bölgeye sevk etti ve göçük altında kalanları kurtarmak için saatlerdin çalışmalarına devam ediyor.

Erzincan Valisi Hamza Aydoğdu ise sosyal medyada hızla yayılan ‘’siyanür Fırat Nehrine karışacak’ iddiaları hakkında, ‘Fırat Nehrine herhangi bir sızma söz konusu değil.’’ İfadelerini kullandı

ekran-alintisi4.jpg

Fakat asıl olay, ünlü jeolog Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan’ın bu olay yaşanmadan aylar öncesinden bu maden ocağını işaret ederek yaklaşan tehlikeyi sosyal medya hesabından paylaşması oldu.

2023 yılının Kasım ayında maden ocağının olduğu bölgeye giden ve incelemelerde bulunan Ercan, muhtemel toprak kaymasının bölgeye olumsuz etkilerini belirtmişti.

Ercan, yaşanan bu faciadan sonra sosyal medyadan paylaştığı o videoyu tekrardan alıntılayarak, ‘‘Kasım ayında tehlikeyi belirtmiştim…’’ şeklinde konuştu.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.