Soğanı şipşak soyup doğramanız için 6 pratik yol 'Aşçıların sır gibi sakladığı taktik'

Soğanı şipşak soyup doğramanız için 6 pratik yol 'Aşçıların sır gibi sakladığı taktik'
Acilen bir yemek yapmaya giriştiğinizde soğanın kabuğunu pratik bir şekilde soyup dilimleme işlemine geçebilmeniz için 6 aşçı yöntemi bulunuyor.

Yemeklerin olmazsa olmazı soğan, hemen hemen her yemeğin içine mutlaka giriyor. İster sebze yemeği yapın isterseniz tencerede et yemeği pişirin, en az bir yarım soğanı tencereye ilave etmeniz şart. Çünkü soğan, Türk yemeklerine lezzet katan bir sebzedir. Peki, soğanı kolay yoldan soyup doğramanın taktiklerini merak ediyor musunuz? Soğan en kolay nasıl soyulur?

sogan-dograma-3.jpg

Kolay yoldan soğan soymak isteyenler için aşçıların yıllardır kullandığı tekniklerden yararlanmak pratik bir yoldur. Bu sayede en hızlı yemek pişime sürecini tamamlayabilir, sofralarınızı bir an önce kurabilirsiniz. Soğan en kolay nasıl soyulur diye merak edenlerdenseniz, işte yöntemler…

SOĞANI KESİP SUDA BEKLETMEK

Yemeklerinizi hazırlarken, diğer malzemelerinizi hazır etmeden önce soğanlarınızın başlarını kesip su içerisine atarak burada bekletmelisiniz. Soğanlar suyun içinde bekleyip kabukları yumuşarken siz diğer malzemelerinizi hazırlayabilirsiniz. Daha sonra soğanlarınızın kabuklarının yumuşadığını ve kolay soyulduğunu göreceksiniz.

SOĞANIN SICAK SU DÖKMEK

Soğan en kolay nasıl soyulur diye merak ediyorsanız ancak suyun içerisinde bekletmeye vaktiniz de bulunmuyorsa kaynamış sıcak suyu soğanın üzerine dökerek kabuklarının hemen yumuşamasını sağlayabilirsiniz.

sogan-dograma2.jpg

SOĞANI DAHA KOLAY SOYMAK İÇİN ORTADAN KESMEK

Soğanı kolay yoldan soymanın püf noktaları arasında ortadan ikiye kesmek var. Baş ve arka tarafını kestiğiniz soğanı ortadan ikiye bölerek kolay bir şekilde soyabilirsiniz.

ARKASINDAN TUTUP KESMEK

Yemek pişirirken soğanın bir kısmını atmak isteyenler olduğu gibi tamamını kullanmak isteyenler de çok fazladır. Bunun için soğanı kesmeden önce arkasından tutmalısınız. Bu sayede dış katmanın atılmasını ve aynı zamanda kabuğunun kolayca ayrılmasını sağlayabilirsiniz.

sogan-dograma1.jpg

SİRKELİ SUDA BEKLETMEK

Soğan kabuklarının soğandan daha kolay ayrılmasını sağlamak için sirkeli sıcak suda 9-10 dakika bekletmeniz yeterli olacaktır. Bu işlem gözlerinizin yanmasını da önler.

KABUK ÜZERİNE ÇİZİK ATMAK

Soğanın baş kısmını kestikten sonra üzerine dik şekilde çizikler atmak kabukların kolayca çıkmasına yardımcı olur. Bu da “soğan en kolay nasıl soyulur” diye soranların en çok işine yarayacak yöntemlerden biridir.

SOĞAN DOĞRARKEN GÖZLERİMİZİN YANMASINI NASIL ENGELLERİZ?

Soğanın gözleri yakma özelliği vardır. Bu yüzden soyarken adeta ‘ağlarız’. Nedeniyse soğanın içinde gözleri yaşartan bir maddenin bulunması ve keserken oksijene karışmasıdır. Bunu önlemek için bazı yöntemler bulunur.

sogan-dograma-4.jpg

Soğan doğrarken gözlerin yanmaması için şu yöntemler denenebilir:

  • Soğanı bir yandan doğrarken diğer yandan musluğu açıp soyma işlemini gerçekleştirebilirsiniz.
  • Soğan doğrarken sakız çiğnerseniz gözlerinizin daha az yaşardığını görebilirsiniz.
  • Soğanı kabaca kabuklarından ayırıp 10 dakika buzlukta beklettikten sonra doğrayabilirsiniz.
  • Mutfakta yanan bir mum tutarak yaşarmanın önüne geçebilirsiniz.
  • Ağzınızda koca bir yudum suyu tutarak soğanı doğramalısınız.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.