Herkes hayran kalacak 'Bugün ne pişirsem' diyenlere günün menü önerisi'

Herkes hayran kalacak 'Bugün ne pişirsem' diyenlere günün menü önerisi'
Türk mutfağı birçok kültürden farklı yemeği barındırdığından dolayı epeyce zengin seçenekler sunuyor.Günün menüsü için hazırladığımız listeye göz atabilirsiniz..

Her gün yeni lezzetler keşfetmek ve tariflerini araştırmak sizin için zaman alıcı olabilir. Alternatif yemekler arıyorsanız, farklı lezzetlerle bir sofra hazırlamak istiyorsanız bu tarifleri mutlaka denemelisiniz.

SÜZME MERCİMEK ÇORBASI TARİFİ
Süzme mercimek çorbası malzemeler

1 su bardağı kırmızı mercimek
1 adet kuru soğan
1 adet havuç
1 adet patates
Yarım çay bardağı zeytinyağı
4 su bardağı veya et suyu
Yarım limon
Kırmızı toz biber
Pul biber
Tuz
Tereyağı
Üzeri için; Nane


SÜZME MERCİMEK ÇORBASI YAPILIŞI

Mercimekleri yıkayıp süzün, ardından tencereye alın.
Üzerine doğranmış soğan, havuç, zeytinyağı, limon, baharat, tuz ve suyu ekleyip pişmeye bırakın.
Suyu yetersiz gelirse ekleyebilirsiniz.
Tüm malzemeler piştikten sonra çorbanızı blender'dan geçirin.
Daha sonra üzeri için bir miktar tereyeğını sos tenceresinde kızdırın ve dilerseniz kırmızı pul biber ve kuru nane gibi baharatlarla lezzetlendirin.
Sıcakken çorbanın üzerinde gezdirip çorbaları servis edin.

mercimek-corbasi.png

ISPANAK YEMEĞİ TARİFİ
Ispanak yemeği malzemeler

1 kg ıspanak
1 adet kuru soğan
Yarım çay bardağı pirinç
2 yemek kaşığı sıvı yağ
1 yemek kaşığı domates salçası
Tuz
Karabiber
Pul biber
ISPANAK YEMEĞİ YAPILIŞI

Başlangıç olarak ıspanakları temizleyelim.
Diğer taraftan soğanı doğrayıp sıvı yağda pembeleşene dek kavuralım. Salçayı ilave edelim.
Ardından ıspanakları da ekleyelim ve ıspanaklar eriyinceye kadar kavuralım.
Yarım çay bardağı yıkanmış pirinci, tuz ve baharatları da ilave edelim.
1 su bardağı kaynar suyu da ekleyerek tencerenin kapağını kapatalım, kısık ateşte pirinçler yumuşayana dek pişirelim. Sıcak servis edelim.

Havuç tarator malzemeler

  • 6 adet soyulmuş rendelenmiş havuç
  • 3 diş sarımsak
  • 1,5 su bardağı yoğurt
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 çay kaşığı tuz

HAVUÇ TARATOR YAPILIŞI

  • Rendelenmiş havuçları bir tencereye alıp üzerine sıvı yağ dökülür.
  • Yumuşayana kadar kısık ateşte kavrulur.
  • Suyunu salıp tekrar çekmeye başlayan havuçların içine ince doğranmış sarımsaklar eklenir.
  • 4 - 5 dakika daha kavrulan havuç ocaktan alınır ve soğumaya bırakılır.
  • Yoğurtun içerisine tuz eklenerek iyice çırpılır. Soğuyan havuçla yoğurt karıştırılır servis etmeye hazırdır.

İpucu

  • Sarımsak arzuya göre yoğurda eklenebilir. Kokusu ve tadı daha yoğun olacaktır. Arzuya göre içerisine çekilmiş ceviz ve üzerine patates cipsi koyulabilir.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.