Soğan ve sarımsağı böyle pişirmeyin'Yıllarca sağlığımızla oynamışız'

Soğan ve sarımsağı böyle pişirmeyin'Yıllarca sağlığımızla oynamışız'
Yemeklere lezzet veren ikililerden biri de soğan ve sarımsaktır. Türk mutfağında birçok yemeğin içerisine birlikte kattığımız bu ikili konusunda uzmanların ciddi uyarıları bulunuyor.

Zengin Türk mutfağında farklı farklı birçok yemek tarifinde kendine yer bulan soğan ve sarımsak tam bir şifa deposu olması sebebiyle özellikle kış için hazırlanan yemek tariflerinde sıklıkla yer alıyor. Soğan ve sarımsak tüketmeyi sevenler eğer yemeğin içinde yer almıyorsa mutlaka garnitür olarak birlikte tüketebiliyorlar. Özellikle balık ve ciğer gibi yemeklerin yanında ya da kokoreç,kellepaça gibi yemeklerle yemeye doyulmuyor!

adsiz-tasarim-3.png

SOĞAN VE SARIMSAK BİRLİKTE PİŞİRİLDİĞİNDE ZEHİRLEYEBİLİR

Soğan ve sarımsak, pişme süreleri bakımından farklı, sarımsak daha erken pişiyor ve soğanın pişirme süresi içerisinde yanarak, bir zehre dönüşebiliyor. Uzmanlar soğan ve sarımsağın birlikte tüketilmesinin sağlık açısından tehlike teşkil ettiğini ifade ediyor. Sarımsak, pişirme sırasında aşırı kavrulduğunda sağlıksız bir bileşik olan 'allicin'i oluşturabilir. Bu, besin değerinden ziyade sağlığınıza zarar verebilir. Soğan ve sarımsak kullanırken, daha iyi bir yöntem soğanın önce pişirilmesi ve ardından sarımsağın eklenmesidir. Bu, her iki malzemenin de optimum pişme süresine sahip olmalarını sağlar ve lezzeti korur.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.