Kırışıklıkları önleyen 6 doğal çözüm 'Cildi bebek gibi yapıyor'

Kırışıklıkları önleyen 6 doğal çözüm 'Cildi bebek gibi yapıyor'
Bu yöntemlerle pahalı kozmetik ürünlerine gerek kalmıyor cildinizi anında bebek gibi yaparak kırışıklıklarla savaşıyor.

Güzel görünmek için ışık ışıl ve cam gibi bir cilde sahip olmak isteyenler doğal yöntemlere yönelmeye devam ediyor.Ciltyenilemek için yapılan işlemlerin fiyatı ekonomik dalgalanmalardan nasibini alınca, geçmişten günümüze kullanılan doğal bakım yöntemlerine ilgi arttı. Kadınların bir çoğu artık medikal işlem yaptırmayı cazip bulmuyor.Peki kırışıklıklardan kurtulmanın da iğnesiz,ağrısız, askısız yöntemleri bulunuyor mu? İşte kırışıklarınızı yok edecek 6 doğal yağ ve faydaları….

AVOKADO YAĞI

Avokado son dönemlerin, fenomen beslenmeleriyle popüler hale gelen salatasından, tostuna, sağlıklı yeşilliklerle birlikte birçok yemekle tüketilen bir besin. Yağının da cilt üzerinde mucizevi etkileri bulunuyor uzmanlara göre düzenli kullanımda kırışıkların etkisini ve görünümünü azaltıyor! Peki nasıl kullanmalı? 2 yemek kaşığı avokado yağı ile 3-4 damla gül veya lavanta gibi çiçek yağını karıştırıp cildinize uygulayabilirsiniz.

LAVANTA YAĞI

Lavanta, bitki bilim uzmanlarının içeriğinden birçok alanda fayda sağladığı kullanışlı bitkilerden biri, çocukların bitlenmesinde özellikle annelerin başucu yardımcısı olarak imdada yetişiyor. Solunum yolu rahatsızlıklarını hafifletiyor.Yastıklara damlatıldığında rahat bir uyku çekmenizi sağlıyor. Bunun yanı sıra cildinizde kırışıklık oluşunu engellediği de uzmanlar tarafından vurgulanıyor.

LİMON YAĞI

Limon yağı, sivilce ve mantar sorunlarını tedavi etmek için kullanılır. Aynı zamanda içerdiği yüksek antioksidan ve antimikrobiyal özelliklerden dolayı birçok yaşlanma karşıtı üründe kullanılan bir yağdır

ÜZÜM ÇEKİRDEĞİ YAĞI

Üzüm çekirdeği yağı, genellikle şarap yapımında kullanıldığı bilinse de cilt bakımı için oldukça faydalı bir üründür. Ancak alerjen etkilerde yapabilir.

HAVUÇ TOHUMU YAĞI

Havuç tohumu yağı, soğuk preslenmiş havuç tohumlarından elde edilen esansiyel bir yağdır.

ZEYTİN YAĞI

Türk mutfağında birçok yemeğe lezzet katan zeytinyağı, bebeklerde konak tedavisinde, pişiklerde kullanılıyor. Öte yandan saç bakımı rutinlerinde kadınlar tarafından sıklıkla tercih edildiğini söylemek mümkün. Kışılıklılarınıza da deva olabiliyor.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.