Pırasanın besin değerini ikiye katlayan yöntem'Pırasayı yanlış pişirmişiz'

Pırasanın besin değerini ikiye katlayan yöntem'Pırasayı yanlış pişirmişiz'
Vitamin deposu sebzeyi bu yöntemle pişirmek hem besin değerini ikiye katlıyor hem de sevmeyene bile pırasa yediriyor.

Şifalı bir kış sebzesi olarak bilinen pırasanın, kışın mutlaka beslene rutininize eklenmesi uzmanlar tarafından vurgulanıyor. Vitamin deposu olan sebze, yörelere göre farklı şekillerde pişirilerek servis edilebiliyor. Eğer pırasa yemeyi sevmiyorsanız mutlaka bu tarifi denemelisiniz....

pirass.png

Pırasa, beta-karoten içerir, içeriğindek beta karoten vücut tarafından A vitamini olarak metabolize edilir. Uzmanlar A vitamininin göz sağlığını desteklediğini, bağışıklık sistemini güçlendirdiğini ve cilt sağlığını koruduğunu ifade etmektedir.

PIRASAYI BİR DE BÖYLE PİŞİRİN

Malzemeler:

1 demet pırasa
1 adet orta boy kuru soğan
1/2 su bardağı zeytinyağı
3 adet orta boy havuç
2 yemek kaşığı pirinç
1,5 su bardağı su
1 tatlı kaşığı toz şeker
1 çay kaşığı tuz

Servis önerisi:

1 adet orta boy limon

Gatronomi şefleri lezzetli pırasa sırrının tamamiyle pırasanın cinsini doğru seçmek olduğunu dile getiriyor. Seçtiğiniz pırasaların ince yapılı ve sert olmamasına önem taşıyor. Ayrıca yeşil kısımlarının da özenle ayıklanması gerekiyor.

YAPILIŞI:

Kalın ve sert kabuk kısımlarını aldığınız pırasaları bol suda yıkayıp fazla suyunu süzdürdükten sonra verev kesin.

Geniş tabanlı bir tencerede zeytinyağını kızdırın.

Doğranmış havuçları ekleyip kısa bir süre daha kavurma işlemini sürdürün.

Doğranmış pırasaları ekleyip karıştırın. Durulayıp fazla suyunu süzdürdüğünüz pirinç, toz şeker ve tuzu ekleyin.

Kapağı kapalı tencerede, orta ateşte yaklaşık olarak 30 dakika kadar pişirin. Ardından dinlendirdikten sonra soğuk olarak servis edin.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.