Daha önce hiç duymadığınız 25 ilginç yılbaşı geleneği'Yılbaşında ıstakoz yemek yasak'

Daha önce hiç duymadığınız 25  ilginç yılbaşı geleneği'Yılbaşında ıstakoz yemek yasak'
Yılbaşında bu kadarı da olmaz dedirten bu geleneklere çok şaşıracaksınız

Daha önce hiç duymadığınız 25 ilginç yılbaşı geleneği'Yılbaşında ıstakoz yemek yasak'

Yılbaşı kutlamaları , ailenizle ve sevdiklerinizle bir arada olduğunuz yılın son ve en anlamlı günü olarak birçok kültürde farklı inanç ve geleneklerle kendine yer edinmiştir. Her kültürün yılbaşında yaptığı çeşitli gelenek ve ritüeller bulunmaktadır. Çoğu batıl inanç olarak kabul görse de yılbaşı günü, dilekleri için bu ritüelleri uygulayan insanların sayısı da az değildir.İşte 25 ülkenin birbirinden farkı yılbaşı adetleri…


BİR ÖMÜR BAĞLI KALMAK İÇİN

Gerçeklik payını bilemeyiz ama bazı ülkelerde Saat 12'yi vurduğunda öpüşmenin aşk hayatınız açısından şans getireceğine inanılıyor. Kulağa masalsı gelebilir ama öpüştüğünüz kişi ile aranızdaki bağın bir ömrü süreci iddia ediliyor.

vvvv.jpg

BOŞ VALİZ GELENEĞİ

Kolombiyalılar yılbaşında boş bir valiz taşımanın size macera ve seyahat dolu bir yıl getireceğine inanıyor. Eğer yılbaşında Kolombiya’da ellerinde valizlerle bir sürü insan görüyorsanız birkaçının valizi boş olabilir.

whatsapp-gorsel-2023-12-20-saat-10-43-15-c8680aa7.jpg

CÜZDANINIZ BOŞ OLMAMALI

Bu inanış aslında ülkemizde de oldukça yaygın… Bu inanca göre gece yarısından önce cüzdanınızda nakit paranız varsa, bolluk ve bereket dolu bir yılınız olacak.

1564777877-14d32d5ccae216ad699991549030-001.jpg

SAKIN DERTLEŞMEYİN

Bu gelenek bazılarınızı zorlayabilir özellikle yılbaşı gecelerinin mutlu geçtiği bilinir ancak bazıları arkadaşlarıyla toplanarak dertleşmekte isteyebilir. Yılbaşı gecesi eğer böyle bir niyetiniz varsa ağlamamanız gerekiyor çünkü ağlamak bazı ülkelere göre yıl boyunca kötü şans demek!

LAHANA SEVMEYENLERE KÖTÜ HABER

Bazı ülkelerde yılbaşı günü lahana yemenin, ilerleyen aylarda bolluk ve iyi şans gibi birçok iyi şeyi getireceğine inanılıyor.Bunu duyduktan sonra belki yıl boyunca bolluk bereket ve şans için bir kereliğine lahana yiyebilirsiniz.

HAYATINIZIN AŞKINI BÖYLE BULABİLİRSİNİZ

Uyanır uyanmaz pencerenize bakarsanız ve yoldan geçen bir erkek (veya kız) görürseniz yıl sona ermeden önce kendinizi düğününüzde bulabilirsiniz!


HUZUR İÇİN ÜZÜM YEMEK
İspanya’daki insanlar yılbaşı günü saat 12’den önce 12 adet üzüm yediklerinde huzurun ve şansın onları bulacağına inanıyor

BULAŞIKLARI YIKAMAYIN ATIN

Ekvador'da bulaşıklar bir önceki yılın kötü enerjisini simgeleyen bir sembol haline geldiler. İnsanlar burada yeni yıla temiz bir başlangıç yapmak için onları yakarlar.

SALONDA KOŞMAK

Bazı ülkelerde yılbaşı günü evinizin salonun 7 kez koşmanın iyi enerjileri biriktirmenize yardım ettiğine inanılır.

Bazı ülkelerde yılbaşı günü kapınız çalmadan evden dışarı adım atmanın uğursuzluk olduğu inancı hakim…

EVDEN BİR ŞEYLER ATMAK

İtalya’da uygulanan bir batıl inanca göre evinizden aşağıya bir şeyler atmak yıl boyunca size yük olan şeylerle bir daha karşılaşmamanızı sağlıyor.

AYI KOSTÜMÜ GİYMEK

Romanya'da insanlar ayı kostümü giyip sokaklarda dans ediyorlar çünkü bunun kötü şansı uzaklaştıracağına inanıyorlar.

Istakoz yemeyin

Yeni yılda şık bir akşam yemeği yemek kulağa etkileyici gelse bile bunu yaparken ıstakoz sipariş etmekten kaçının. Birçok kültür, ıstakozların geriye doğru hareket etmesi nedeniyle gece yarısından önce yemenin yeni yılda çok fazla aksilik yaşatacağına inanıyor.

TEMİZLİK YAPMAK

Çin ve Latin Amerika'da yayılan bir efsane yüzünden insanlar yılbaşı günü ev temizlemeninolumsuzluğu kelimenin tam anlamıyla ortadan kaldırabileceğini söylüyor.

ESKİ YILI KOVUN

Her yıl yapabileceğiniz basit bir batıl inanca göre kapınızı gece yarısından hemen önce açarsanız, eski yılı dışarı çıkarır ve yeni yılı içeri davet edersiniz

EV İŞİ YAPMAYIN

Bu Çin batıl inancı, daha önce bahsettiğimiz bir batıl inancın tam tersi çünkü ev işi yapmanın şansınızı çöpe atmak olduğuna inanılıyor.

YENİDEN DOĞUŞ İÇİN SOĞAN KULLANILIYOR


Yunanistan’da yeniden doğuşu simgelediğine inanılan soğan asma geleneği var. Yılbaşı akşamı kapıya soğan asılıyor ve sabah çocuklar kafalarına soğanla vurularak uyandırılıyor.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.