Tahta kaşıklarınız yeni gibi olacak Sadece 3 malzeme yetiyor

Tahta kaşıklarınız  yeni gibi olacak Sadece 3 malzeme yetiyor
Bu yöntemle temizledikten sonra bir daha tahta kaşıklarınıza bulaşık deterjamo sürmeyeceksiniz

Mutfak araç gereçlerini temizlemek, inatçı lekelerden dolayı sandığından zor olabilir. İyi temizlenmeyen yağ kalıntıları, temizlerken yanlış yöntemlerin kullanılması, kullanırken özensiz davranmak gibi çeşitli nedenler zaman içerisinde eşyaların yıpranmasına ve sağlık için tehlike teşkil etmesine sebep olabilir.Tahta kaşıklarda temizlemesi zor olan mutfak eşyalarından biridir. Bulaşık makinesinesinde yıkamak, tahta kaşığın formunda değişiklikler meydana getirerek kullanım ömrünü kısaltacağı gerekçesiyle önerilen bir yöntem değildir. Bu nedenle ev hanımları tahta kaşıklarını temizlemek için etkili ve doğal yöntemleri merak ediyor. İşte size pratik ve kolay bir şekilde 3 malzemeyle tahta kaşıklarınızı kendine getirecek yöntem….

LİMON VE TUZ KARIŞIMI

Uzmanlar tahta kaşıkları temizlerken kesinlikle soğuk değil sıcak su kullanılması gerektiğini vurguluyor. Böylelikle inatçı yemek kalıntılarını ve yağ artıklarından eser kalmıyor. Limob ve tuz karışımı tahta kaşıkları temizlerken kullanabileceğiniz en pratik yöntem…Tuz ve limonu karıştırın, macun kıvamına getirince kaşıkları bu karışımla ovarak temizlemeyebilirsiniz.

SİRKE VE KAYATUZU MUCİZESİ

Tercihen beyaz sirke kullanmakta serbestsiniz. Beyaz sirke kullanırsanız koku kalmayacaktır.Tahta kaşıkları bir kabın içerisine alıp üzerine sirkeli su dökün. En az yarım saat bekletin.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.