Bu besinleri asla buzdolabına koymayın 'Faydadan çok zarar veriyor'

Bu besinleri asla buzdolabına koymayın 'Faydadan  çok zarar  veriyor'
Uzmanlar bu besinleri buzdolabına asla koymamanız konusunda uyarıyor. Buzdolabına girdiğinde bakteri üretiyor ve sağlık için tehlike arz ediyorlar.

Besinleri bozulmaktan korumak için en güvenilir yol onları buzdolabında muhafaza etmek olarak biliniyor. Ancak bu her besin için geçerli değil. Uzmanlar bazı besinleri buzdolabında saklamanın, besinin kimyasını bozarak insan sağlığını tehtid ettiğini dile getiriyor. Bu konuda konuda yapılan çalışmalar da tehlikenin boyutunu gözler önüne serer nitelikte.. İşte asla buzdolabında tutulmaması gereken o besinler….

Bal, reçel ve çikolata gibi severek tükettiğimiz besinleri kıvamını koruması açısından buzdolabında saklamak istiyoruz ancak tatlı besinler buzdolabında organik özelliklerini yitiriyor ve istenilenilenin aksine reçel ve balın akışkanlığını da bozuyor.

BAKTERİ ÜRETİYOR

Şifa kaynağı olduğu için neredeyse her yemekte tüketilen, hastalıkların baş düşmanı sarımsağı da bozulmasından korkarak buzdolabında saklanabiliyor ancak uzmanların ifade ettiğine göre sarımsak sadece 2 gün bile buzdolabında kalsa hemen bakteri üretmeye başlıyor.

TADI DEĞİŞİYOR
Emilimi yüksek bir besin olan patates durduğu ortamın kokusu ile tadı değişir. Buzdolabında bir günde fazla kalan patates bozulur fakat görüntüsü aynı kaldığından fark edemeyiz. Ancak pişirilen patates bağırsak hastalıklarının yaşanmasına sebebiyet verebilir.

EKMEĞİ KÜFLENDİRİYOR
Uzmanların farklı demeçlerde aktardığına göre ekmeği buzdolabına koyulmak çok daha hızlı bozulmasına ve küflenmesine neden oluyor.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.