Yatak odanızda bu renkleri kullanmayın 'Ruh sağlığınızı etkiliyor'

Yatak odanızda bu renkleri kullanmayın 'Ruh sağlığınızı etkiliyor'
Renklerin ve müziğin insanların ruh halini etkilediğine dair geçmişten günümüze yapılan birçok çalışma bulunuyor. Peki hangi renkler yatak odanızda kullanılmamalı?

Yatak odası, uyuduğunuz oda olduğu için size pozitif enerji verebilecek obje ve renk konbinasyonlarının odanızda doğru bir ahenkle kullanılması önem taşıyor. Stressli bir günün ardından daha açık renklerle iletişimde olmak sizde topraklanma ve arınma hisleri oluşturarak gerginliğinizi hafifletebilir. Bazı renklerin insanlarda pozitif uyaranları tetiklediği bilimsel bir gerçektir. İnsan, etkileşim içerisinde olduğu her şeyden etkilenebilecek bir varlıktır.Eğer yaşam alanınıza bir iç mimarın müdale etmesini istemiyorsanız bu ipuçlarıyla yatak odanızı yeniden dizayn ederek daha ferah bir hava yaratabilirsiniz.

SARI

Araştırmalar sarıya boyanmış duvarlarla çevrili bir odada uyumanın olumsuz etkileri olduğunu gösterdi. Bu rengin uyku düzeninizi bozduğunu ifade ediyor. Sarı renk beyinde ilüzyona sebep oluyor. Beyin, sarı rengi algıladığında gündüz olduğunu veya uyanık olma zamanının geldiğini düşündürüyor. Parlak sarı, güneşi taklit ediyor ve insanlar böylece gece uykusuna rahatça dalamazlar.

KIRMIZI

Kırmızı renk, enerjik olunması gereken ofis veya çalışma odası gibi alanlarda kullanıma daha uygundur çünkü üretkenliği tetiklemesiyle bilinir. İç mimarlar da genellikle evlerin çalışma odası olarak tasarlanan kısımlarında kırmızı tercih etmektedir.

SİYAH

Birçoğumuz yatak odalarımızın mağara gibi karanlık olmasını istesek de siyah boya doğru havayı yaratmaz. Aksine siyah renge boyanmış duvarlar sakinlik vermek yerine daha stresli bir ortam yaratır.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.