SGK Uzmanı Özgür Erdursun hükümetin planını sızdırdı 'Milyonlarca emekliye o ücret verilecek'

SGK Uzmanı Özgür Erdursun hükümetin planını sızdırdı 'Milyonlarca emekliye o ücret verilecek'
SGK Uzmanı Özgür Erdursun, canlı yayında emeklilere sevindirici haberi açıkladı.

Milyonlarca emekli ve asgari ücretlinin gözü kulağı yıl sonu yapılacak olan zamda. Merakla beklenen rakam için uzman isimlerden bomba açıklamalar gelmeye devam ediyor. Bunlardan biri ise ünlü SGK Uzmanı Özgür Erdursun, oldu.

GÖZLER ÜÇÜNCÜ TOPLANTIDA

Asgari ücret 2. Toplantısını pazertesi günü gerçekleştirirken, net bir rakam görüşmede çıkmadı. Gözler ise 3 toplantıya çevrildi. Asgari Ücret Tespit Komisyonu 3. toplantının günü ve saati henüz belli olmadı. Tarihin Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından açıklanması ise bekleniyor.

zammm.jpg

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, bu yıl asgari ücrete tek zam yapılacağının altını çizmişti. Bu noktada bazı uzmanlar zam tutarının rekor seviyelere ulaşacağını bekliyor.

Ünlü SGK Uzmanı Özgür Erdursun, '2024 Yılı İçin Hükümetin Emekli Zammı Planı Ne' başlıklı YouTube canlı yayın programında çarpıcı açıklamalarda bulundu.

ÖZGÜR ERDURSUN NET RAKAMINI AÇIKLADI

Özgür Erdursun emekli kök aylıklarına ilişkin net tutarını değiştirdi. Emekli kök aylıklarının 10 bin TL yerine 11 bin 250 lira yapacaklarını Erdursun, belirtti.

Asgari ücretteki seviyeyi ise Erdursun, 580 dolarlara kadar çıkabileceklerini belirtirken, “Son dönemlerde asgari ücret en fazla 530 dolarlara çıkmıştı. Dolar bazında en yüksek rakamına bu yıl ulaşabilir.” dedi.

ozgur-erdursun-2.jpg

Özgür Erdursun, ‘refah payı ve seyyanen artış yapılacak mı?’ sorusuna çarpıcı açıklamada bulunarak, “Bunların da görüşülmesi ve Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde yasal düzenlemenin yapılması 15 Ocak 2024'ü bulur.” ifadelerini kullandı.

REFAH PAYI VE SEYYANEN ZAM NEDİR

Refah payı, memur, işçi ve emekliler aldıkları maaşların enflasyon oranı düşüldükten sonra, hesaplanarak ödenen tutar olarak bilinir.

Seyyanen zam, tüm çalışanlara eşit zam yapılması anlamına geliyor. Kısacası belli bir çalışan grubuna yüzdelik zam değil, eşit zam yapılır.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.