Türk varlık fonu şirketi halka arz oluyor 'Borsa İstanbul tarihinde bir ilk'

Türk varlık fonu şirketi halka arz oluyor 'Borsa İstanbul tarihinde bir ilk'
Borsa İstanbul'da bir şirket daha halka arz oluyor. Türk e-ticaret platformu PttAVM.com halka arz olmak için Sermaye Piyasa Kurulu’na (SPK) başvuru yaptığını açıkladı.

Borsa İstanbul’da halk arz furyasına ilk kez bir e-ticaret platformu katılıyor. PTT Genel Müdürü Hakan Gülten, Türkiye’nin yerli ve milli ilk e-ticaret platformu olan PttAVM’nin halka arz olmak için Sermaye Piyasa Kurulu’na (SPK) başvuru gerçekleştirdiğini duyurdu.

PttAVM’nin yüzde 15’ini halka açmayı planladıklarını belirten Gülten “PttAVM’nin ilk defa halka arz edilmesi gündemde. Sürecin çok uzun süreceğini düşünmüyoruz. PttAVM’yi halka arz edip buradan elde edeceğimiz gelirleri yine depo kurma ve PttAVM’ye yapacağımız yatırımlara harcamayı düşünüyoruz. Halka arz çalışmaları iki yıldır var, önümüzdeki aylar içerisinde kararımızı alacağız. Şu anda SPK ile görüşme halindeyiz, başvurumuzu yaptık. PttAVM’nin yüzde 15’ini halka arz etmeyi düşünüyoruz. Önümüzdeki aylarda kararımızı verip ilerleyeceğiz. PTT Varlık Fonu’na ait bir şirket, Varlık Fonu ile oturup bunlara karar vereceğiz” ifadelerini kullandı.

epttavm-01.jpg

Gülten, şu an platformda milyonlarca ürün ve kullanıcının olduğunu belirtirken “Yani bir günde dükkânın önünden geçen yüz kişiye hitap eden bir esnafımız şu anda milyarlarca insanın önüne çıkabilecek bir potansiyele sahip. Biz de PttAVM’de yaptığımız yatırımlarla bunu geliştirdik. Şu anda Katar’da bu ülkenin Posta İdaresi ile işbirliği içinde bir e-ticaret sitemiz var. Sadece Katar Postası ile kalmadık dünyanın bütün Posta İdareleri ‘bu işi nasıl başardınız, nasıl yapıyorsunuz’ diye sunumlar almak istiyor” dedi.

PTTAVM TALEP TOPLAMA NE ZAMAN?

Borsa İstanbul halka arz olacak dev şirketin talep toplama tarihleri SPK’nın onay vermesinin ardından belli olacak.

PTTAVM HALKA ARZ KAÇ LOT VERİR, HANGİ BANKALARDA VAR?

PttAVM’nin halka arzda hangi bankalardan talep toplayacağı ve tahmini kaç lot vereceği ve onaylı izahnamenin yayınlanmasının ardından belli olacak.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.