O hisselerde balon patlayacak 'Borsaya yatırım yapanlar aman dikkat'

O hisselerde balon patlayacak 'Borsaya yatırım yapanlar aman dikkat'
Ekonomist Atilla Yeşilada, sert düşüş yaşayan Borsa İstanbul’da asıl yaşanacak kıyamet senaryosunu açıkladı.

Borsa İstanbul sert düşüş sürüyor. BIST 100 endeksi dünü yüzde 0,82 değer kaybederek 7.662,85 puan seviyesinden tamamladı.

Borsada yaşanan düşüş yatırımcıları tedirgin ederken ekonomist Atilla Yeşilada, yatırımcılara "Çöküş başlıyor" uyarısında bulundu.

Yeşilada, Merkez Bankası Başkanı Gaye Erkal’ın verdiği röportaja gelen eleştirileri haksızlık olarak değerlendirirken, Merkez Bankası’nın doğru yolda olduğunu belirtti.

Borsanın bireysel yatırımcılara açılmasının büyük bir hata olduğunu ve bu yatırımcıların sert düşüş karşısında korkuya kapılarak borsadan çıkmaya çalışacak olmasının çöküşün hızlandıracağı uyarısında bulunduğunu belirten Yeşilada, Borsa İstanbul’da yaşanan sert düşüşe ilişkin balon patlayacak ifadeleri ile yatırımcılara çarpıcı uyarılarda bulundu.

18.jpg

BORSA İSTANBUL ÇÖKECEK

Borsa İstanbul kısa vadeli düşünenler için cazip fırsatlar sunmadığını belirten Yeşilada "Hafize Gaye Erkan'a büyük haksızlık edildiğini düşünüyorum. 28 Mayıs seçimlerinin ardından göreve geldiğinde herkes faizleri göstermelik artıracağını belirtmişti. Yüzde 20'nin üzerine çıkamaz, sonrasında yüzde 30'u geçemez gibi ifadeler kullanıldı ancak bugün gelinen noktada politika faizi yüzde 40 seviyelerinde. Her şeyden önce bu politikaları Erdoğan'ı karşısına almadan yürütmesi büyük bir başarıdır. Bu konuda aslan payını Bakan Mehmet Şimşek'e vermek gerekiyor. İkinci olarak yarın yapılacak toplantıda beklentiler 250 baz puanlık artış yönünde ve piyasalar, ocak ayında da son bir faiz artışı yapılabileceğini fiyatlıyor. Buradan çıkacak 5 puanlık artışın mevduat faizlerine yansıması, borsada çok büyük bir çöküş hareketine neden olabilir. Daha önce de defalarca kez söylemiştim. Borsa artık ucuz değil ve kısa vadeli yatırım yapanlar için cazip fırsatlar sunmuyor. Enflasyon nedeniyle borsa endeks bazlı yükseliş yaşayacak olsa da, diğer yatırım araçları karşısında ya da enflasyona karşı bir getiri sunabileceğini düşünmüyorum.” İfadelerin kullandı.

YATIRIMCI MEVDUAT FAİZİNE YÖNELECEK

Ekonomist Atilla Yeşilada, mevduat faizlerinin artmasıyla borsayı bekleyen tehlikeye ilişkin yaptığı değerlendirmede “Hele ki mevduat faizlerinin yüzde 50'yi geçeceği bir ortamda, riskli bir yatırım aracının çok daha büyük şeyler getirme şansı olmalı ki insanlar bu tarafa yönelsin. Ben çok büyük bir çözülme ve TL mevduatına ilgi bekliyorum. Bu nedenle eleştirilere dikkat etmekte fayda var. Yabancı yatırımcı gelmiyor denilmişti ancak bu hafta gördük ki onlar da gelmeye başladı. Yabancı sermaye gelmeye başladı ve gelecek yıl itibarıyla çok daha fazlası gelecek gibi gözüküyor. Bu yüzden eleştirilerin dozunu doğru ayarlamakta fayda var.” dedi.

O HİSSELERDEN UZAK DURUN

Atilla Yeşilada, Borsa İstanbul'daki halka arz furyasının çok tehlikeli sonuçlar doğuracağı uyarısını tekrar hatırlatarak yatırımcıların borsada en az 1 sene demlenmiş hisselere yönelmesi gerektiğini savundu.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.