Emekli maaşı düşük olanlar dikkat 'Tüm fark hesaplanıp emekliye geri ödenecek

Emekli maaşı düşük olanlar dikkat 'Tüm fark hesaplanıp emekliye geri ödenecek
Sosyal Güvenlik Kurumu’nda (SGK) yeni bir detay ortaya çıktı. Emekli maaşı düşük olanlar dikkat! Tüm fark hesaplanıp emekliye geri ödenecek.

Milyonlarca emekli ocak ayında yapılacak zammı dört gözle bekliyor ancak 200 bine yakın EYT’linin dosyası Sosyal Güvenlik Kurumu’nda (SGK) sıra beklerken yeni bir detay ortaya çıktı. İşlemlerin yanlış yapılmasından kaynaklı bazı kişilerin emekli maaşı beklenenden daha az hesabına yattı. Ünlü Ekonomist Muhammet Bayram, SGK’ya başvurarak eksik ödenen emekli aylığı farkının hesaplanıp geri ödenebileceğini açıkladı.

Emeklilikte yaşa takılanlar (EYT) kapsamında emekli aylığı bağlama işlemleri bir yandan devam ederken, diğer yandan ise emekli aylığı bağlama işlemleri henüz tamamlanmayan binlerce dosya var. Sosyal Güvenlik Kurumu, bu işlemleri hızlı şekilde tamamlanmaya çalışıyor.

EMEKLİ MAAŞI DÜŞÜK OLANLAR DİKKAT

“Emekli maaşım düşük mü” diyen EYT'liler ile ilgili yeni detaylar ortaya çıktı. Emekli maaşının az olduğunu düşünen EYT’liler ile ilgili konuşan Ekonomist Muhammet Bayram, yoğun bir şekilde emeklilik dilekçeleri verilerek SGK’ya başvuru yapıldığını açıkladı. Memurdan kaynaklı, emeklilik işleri için verilen evraklar, bilgilerin yanlış olmasından dolayı bazı sorunlar ortaya çıkarabiliyor.

“FARKLAR HESAPLANIP GERİ ÖDENECEK”

Konu ile ilgili konuşan Bayram, “Bu sorunlarla birlikte bazı emeklilerimizin düşük de olsa maaşları daha az bir tutarda bağlandı. Eğer emeklilik aylığı düşük olan ve daha yüksek olması gerektiğini düşünen emekliler varsa SGK’ya dilekçe vermesi gerekiyor. Eğer düşük hesaplandığı ortaya çıkarsa eksik aldığı ay farkları mutlak suretle kendilerine geri ödenir” açıklamalarında bulundu.

Emeklilik dilekçesini verdiği aylık bağlama oranları, büyüme oranları ve enflasyon rakamları önemli bir kriter olduğunu belirten Bayram, emekliler daha önce emeklilik aylığı bağlanan kişi ile kendi maaşını karşılaştırırsa yanılgıya düşebileceğini açıkladı.

“SGK’YA DİLEKÇE VERİLMELİ”

Örneğin bir kişinin işe giriş tarihi 8 Eylül 1999 öncesi ise ve primini tamamlamadıysa kesinlikle hakkı devam ediyor diyen Bayram, kanuni bir düzenlemeye dikkat çekti. Bayram, “Emekliler SGK’ya konuyla ilgili bir dilekçe verebilir eğer hesaplama yanlışsa emekliye bu fark geri ödenir. 8 Eylül 1999 öncesi işe girişi bulunuyorsa yaş şartı tamamen ortadan kaldırılır ve böylelikle emeklilik yolu açılmış olur. Primi tamamlamayan emekliler çalışarak veya borçlanma yolu ile emekli olabilecekler” ifadelerini kullandı.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.