Selçuk Geçer canlı yayında tarihi verdi 'Elinde bunu bulunduran bayram edecek'

Selçuk Geçer canlı yayında tarihi verdi 'Elinde bunu bulunduran bayram edecek'
Ünlü ekonomist Selçuk Geçer, rakam vererek o tarihi işaret etti.

Ünlü ekonomist Selçuk Geçer, dövizin son durumu hakkında çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Pek çok vatandaş elindeki parayı değerlendirmek amacıyla bazı yatırım araçlarını tercih ediyor. Bu noktada ünlü ekonomistlerin tavsiyeleri de birçok vatandaş tarafından merak ediliyor.

Ünlü ekonomist uzmanı Selçuk Geçer, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın piyasaya göre 250 bas puanlık bir faiz artırımı yapacağını ama 250, 300 ve 500 bas puanlık bir faiz artırımının da gelebileceğinin altını çizdi.

selcuk-gecer-2.jpg

Faiz artırımı piyasayı etkiler mi? sorusunda 'etkilemeyeceğini' belirten Geçer, nedenlerini açıkladı. Geçer, “Çünkü hala enflasyonla kıyaslandığında faiz seviyesi negatif ortamda olduğunu görüyoruz. Birileri panikleyip satabilir, Merkez Bankası da bu panikler ve bu bahanelerden faydalanarak dolar toplamaya devam eder. Dolar 30 liranın üzerine gider.” dedi.

Türkiye’ye yabancı yatırımcının bu ortamda gelmeyeceğini ama Merkez Bankası’nın kararlılığının devam etmesinin gerektiğini vurgulayan Geçer, dolar kuru için seçim sonrasını işaret etti.

dolar-2.jpg

Geçer, dövizin bugünkü değeri olan 45 liranın üzerine gitmek zorunda olduğunu söylerken, “Seçimlerden sonra gider mi öyle bir gider ki neye uğradığınızı şaşırırsınız. Doğru değerine gelene kadar da Türk lirasındaki kaybı göreceğiz, dolardaki yükseliş eğilimini göreceğiz. Önce 45 lira seviyesine sonra da enflasyona bağlı olarak 50 ile 55 lira hatta 60 lira seviyelerine doğru hareket edecek. Seçimlerden sonra biz 2024 yılı içerisinde 60 liralık Döviz kurunu konuşuyor olacağız. Dolar cephesinde Euro'yu sterlin de ona göre uyarlayın.” ifadelerini kullandı.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.