Sakın bu yüzeylere limon sürmeyin ‘Deneyen pişman oluyor’

Sakın bu yüzeylere limon sürmeyin ‘Deneyen pişman oluyor’
Yiyeceklerde severek kullandığınız hatta bazen temizlik için yararlandığınız limonu belirli yüzeylerden uzak tutmalısınız.

Limonla temizlik, doğal yöntemle leke çıkarmak isteyen bazı kişilerin vazgeçilmezi olabilir. Üstelik limon, asit seviyesi nedeniyle zorlu lekeleri çıkarabilme özelliğine de sahiptir. Ancak bazı yüzeylerde kullanılan limon, zararlı etkileriyle karşımıza çıkabilir. Özellikle hassas yüzeyler, asit içeriği fazla olan limon yüzünden zarar görebilir. İşte bu sebeple hangi yüzeylerde kesinlikle limon kullanmamanız gerektiğini bilmelisiniz.

1200-3154-cleaning-products-photo1-11102018151735.jpg

BURALARDA ASLA LİMON KULLANMAYIN

Temizlikte doğal içerikli leke çıkarıcı ve asitli bir ürün arıyor olabilirsiniz. Hatta bir süre limon çok işinize yaramış da olabilir. Ancak bazı yüzeylerden limonu kesinlikle uzak tutmalısınız. İşte o yüzeyler:

MERMER VE GRANİT TEZGAH

Hoş görünümlü mermer tezgahlar, gözenekli yapıları ile bilinirler. Ancak bu tezgahların üzerine kesilmiş halde koyduğunuz limon bile yüzeye zarar verecektir. Bu sebeple limonla değil tezgahı temizlemek, üzerinde bir süre bile bırakmayın.

DEMİR DÖKÜM TAVA

Ağır bir tava olan demir döküm tavalar leziz yiyecekleri pişirmede ustadır. Ancak bu tür tavaları limonla temizlerseniz üzerindeki kaplaması aşınabilir ve paslanma yapabilir. Öte yandan döküm tavaların yapışmaz yüzeyi de asitten zarar görebilir.

limon-bezvrednoe-no-effektivnoe-sredstvo-v-borbe-s-zhirom.png

ALÜMİNYUM TENCERE

Yemek pişirirken sıklıkla kullanılan alüminyum tencereleri limonla ovmak büyüm bir zarara neden olur. Aşınan alüminyum yüzeyi yiyeceklere sızma yapabilir. Bu sebeple alüminyum ve bakır yüzeylerde limon ve limon suyu kullanmamalısınız.

PARKE ZEMİN

Limon suyu parke yüzeylerine zarar verir. Parkeleri temizlemek için doğal ürün arayıp limonu tercih edenler büyük bir yanılgı içerisindedirler. Parkelerinizi aşındırıp deforme etmek istemiyorsanız limonu bu yüzeylerden uzak tutmalısınız.

AHŞAP VE PLASTİK KESME TAHTALARI

Gözenekli yapıya sahip kesme tahtalarının gözenekli yapıları limonun suyundaki asit oranından etkilenir. Eğer limonu ahşap kesme tahtası üzerinde keserseniz, limon suyu bu gözeneklere sızıp bakteri oluşumuna neden olur.

s-cd87f2db39adf5a0a1833d11b512e1a435a9ff28.webp

LASTİK CONTALAR

Buzdolabı, çamaşır makinesi, bulaşık makinesi gibi ev aletlerinde yer alan lastik contalar, hava almayı ve sızıntıyı önleme işlevine sahiptir. Bu sebeple sık sık temizlenmelidir. Ancak bu temizleme işlemi için limon suyu kullanmamalısınız. Çünkü bu hataya düşerseniz contaların zamanla elastikiyetlerini kaybettiklerini ve kırıldıklarını görebilirsiniz.

KROM MALZEMELER

Musluk, dolap kulpları gibi alanlarda kullanılan krom, paslanma ve kararmalara karşı dayanıklı malzemelerdendir. Fakat limon suyun da bulunan yüksek asit, bu yüzeylerin aşınmasına ve kimyasal tepkime oluşumuna neden olabilir. Lekeler oluşmaması için bu tür yüzeylerden limonu uzak tutmalısınız.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.