Deterjandan tasarruf yaptıracak yöntem 'Top haline getirip çamaşır makinesine atmak yetiyor

Deterjandan tasarruf yaptıracak yöntem 'Top haline getirip çamaşır makinesine atmak yetiyor
Hayat pahalılığı deterjan tasarrufunu gündeme getiriyor. Bunun için sadece alüminyum folyo kullanmak yetiyor. Peki, bu nasıl mümkün olabiliyor?

Çamaşırlarınızı esir alan inatçı lekeler çıkmak bilmiyorsa, bu lekeler için aşırı deterjan tüketimi yapmak zorunda kalıyorsanız sadece evdeki malzemeyle bir çırpıda tertemiz olacağını söyleyenlere ne derdiniz?

İşte sizi aşırı deterjan tüketiminden kurtaracak leke çıkarma yöntemi…

4.jpg

PRATİK YOLDAN HİJYEN SAĞLANACAK

Çamaşır makinesi kullanımı esnasında bazı pratik bilgileri öğrenmek önemli detaylar arasındadır. Çamaşırların yıkanma esnasında üzerinde oluşan statik elektriği aldığı söylenen alüminyum folyo, aynı zamanda tertemiz çamaşırlar için de etkili yöntemlerden biridir. Nasıl kullanmanız gerektiğini bilirseniz alüminyum folyolar, çamaşırlardaki lekeleri silip atacaktır. Peki, nasıl yapabilirsiniz? Yöntemi ne?

preco-do-aluminio-2-compressed.jpg

Öncelikle alüminyum folyoyu top haline getirmeniz gerekiyor. Küçük bir portakal büyüklüğünde 3 top alüminyum folyoyu çamaşırlarınızla birlikte makineye atarsanız çıkmayan inatçı lekelerin bile çıkacağını görebilirsiniz.

camasir-makinesine-bir-top-aluminyum-koyunca-sonuclari-sizi-cok-sasirtacak-zvih.webp

ALÜMİNYUM FOLYO KULLANMA HİLESİ NE İŞE YARAR?

Böylece daha az deterjan kullanıp lekelerin sanki çok fazla leke çıkarıcı kullanmışsınız gibi yol olduğuna şahit olacaksınız. Folyoları top haline getirirken parlak kısımların üstte kalmasına dikkat edin. Bu işlemi hem renkli hem beyaz çamaşırlar için kullanabilirsiniz.

3-001.jpg

Bu yöntem size deterjandan tasarruf sağlatırken, çamaşırlarınızda yüklenen statik elektriği de ortadan kaldıracak. Böylece yıkandıktan sonra çamaşırlarınızın birbirine yapışmadığını, daha pratik bir çamaşır günü geçirmenizi sağlayabilirsiniz.

Ancak dikkat etmeniz gereken bir konu var. Folyoları minik minik değil, yumruğunuzdan daha büyük şekilde top haline getirin ki makinenizin aralarına kaçmasın ve bir arızaya sebebiyet vermesin.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.