Emeklilere can suyu olacak ‘1000 TL destek verilecek’ Başvuru şartı belli oldu

Emeklilere can suyu olacak ‘1000 TL destek verilecek’ Başvuru şartı belli oldu
Şartları sağlayan emeklilere bin TL destek verilecek.

Milyonlarca emeklinin maaş zammı belli oldu. Aralık ayı enflasyon farkının ortaya çıkması ile birlikte zam oranı yüzde 37,57 kalan emeklilerin maaşına ek yüzde 5 zam yapılarak yüzde 42’ye yükseltilmişti.

Yetersiz kalan zammın ardından tepki gösteren emeklilerin maaşları son çalışmalarla birlikte zam oranı yüzde 49,25 çıkarıldı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, SSK ve Bağkur emeklilerinin maaşlarına resmen yüzde 49,25 zam yapıldığını duyurdu.

sahte-para.jpg

BİN TL DESTEK VERİLECEK

Emeklilerin yüreğine su serpen zammın ardından yeni gelişmeler yaşanmaya devam ediyor. Yerel seçimlerin yaklaşmasıyla birlikte belediyelerde sosyal desteklerini arttırmaya devam ediyor.

Enflasyon karşısında eriyen maaşlara can suyu olacak destek Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’tan geldi.

Mansur Yavaş daha önce belediyeden verilen Emeklilere bin TL desteğini sürdüreceklerini ifade etti.

Haberi sosyal medya hesabında duyuran Mansur Yavaş, açlık sınırının altında maaş alan ve sosyal yardım alma hakkı olan emeklilere bin TL destek verileceğini duyurdu.

Öte yandan Yavaş, her ay 400 TL et desteği ve kış aylarında aylık 500 TL doğal gaz desteğiyle emeklilerin yanında olacaklarını belirtti.

5fc190b955427e18a44212d0.webp

BAŞVURU NEREDEN YAPILACAK?

Ankara Büyükehir Belediyesi tarafından verilen desteğin başvuru şartları da belli oldu.

Başvuru yapacak kişilerin Ankara il sınırları içinde yaşaması, Belediye il müdürlüğüne yoksulluk belgesine sahip olması gerekiyor.

Ayrıca başvuru sahibinin adrese dayalı aile beyanı ve nüfus cüzdan fotokopileri ile başvuru formu beraberinde getirerek müracaat etmesi gerekiyor.

SGK taramasından geçen başvuru sahipleri sonrasında adresinde yapılan sosyal inceleme ile beraber, aylık gelirleri Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından belirlenen açlık ve yoksulluk sınırları altında kalanlar söz konusu yardımdan faydalanabilecek.

asdasdasd.jpg

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.