Yargıtay boşanma sebebi saydı 'Bunu yapmayan koca yandı'

Yargıtay boşanma sebebi saydı 'Bunu yapmayan koca yandı'
Yargıtay, eşin banyo yapmamasını boşanma gerekçesi olarak kabul etti.

Ankara'da yaşayan A.Y., eşi C.Y.'nin düzenli duş almama alışkanlığı, haftada yalnızca bir ya da iki kez dişlerini fırçalaması ve genel kişisel temizliğine özen göstermemesi sebebiyle boşanma davası açtı.

Yargı sürecinde mahkeme, davalı koca C.Y.'yi tam kusurlu buldu ve çiftin boşanmasına karar verdi. Ayrıca, mahkeme 500 bin lira tazminat ödenmesine hükmetti.

Yargıtay, erkeğin ailesinin evliliğe müdahalelerine sessiz kalması ve düğünü engellemesini boşanma sebebi saydı | Independent Türkçe

Ankara'da ikamet eden A.Y., eşi C.Y.'nin kişisel hijyenine özen göstermemesi nedeniyle ve aynı kıyafetleri uzun süre giyip duş almamak gibi alışkanlıkları yüzünden boşanma kararı almaya karar verdi.

A.Y., 19'uncu Aile Mahkemesi'nde açılan davada, eşinin kişisel temizlik konusundaki ihmallerini şahitlerle destekleyerek mahkemeye sundu.

Yargıtay'dan boşanma eşiğindeki eşleri ilgilendiren emsal karar - Kent Bursa Gazetesi

C.Y.'nin haftada sadece bir iki kez dişlerini fırçalaması ve aynı kıyafetleri beş gün boyunca değiştirmemesi, A.Y. tarafından boşanma gerekçesi olarak dile getirildi.

Mahkeme, A.Y.'nin iddialarını destekleyen delilleri değerlendirdikten sonra, C.Y.'yi tam kusurlu buldu ve çiftin boşanmasına karar verdi. Ayrıca, mahkeme 500 bin lira tazminat ödenmesine hükmetti.

Bölge Adliye Mahkemesi tarafından hukuka uygun bulunan bir karar, Yargıtay 2. Dairesi tarafından da onaylanarak kesinleşmiştir. Yargıtay'ın kararında, davalı kocanın kişisel temizliğine gerektiği şekilde dikkat etmemesi ve ter kokması gibi nedenlerle ortaya çıkan boşanma olaylarında tam kusurlu olduğuna hükmedilmiş, kadının ise kusursuz olduğu belirtildi.

Tek Celsede Boşanma Sebepleri Nelerdir? - Kalemci Hukuk

A.Y.'nin avukatı Senem Yılmazel, tazminat kararının da onandığını belirterek, "Medeni kanunumuzda boşanma nedenleri özel boşanma nedenleri ve genel boşanma nedenleri olarak ikiye ayrılır. Genel boşanma nedenleri ortak hayatı çekilmez hale getiren her nedendir. Emsal vermem gerekirse müvekkilimiz için açtığımız boşanma davasında boşanma nedeni karşı tarafın kişisel temizliğine dikkat etmemesiydi. Davalı taraf duş yapmıyordu, yani çok az duş yapıyordu. Haftada bir iki kez dişlerini fırçalıyordu. Bu nedenle biz bir boşanma davası açtık. İlk derece mahkemesi davalı tarafın tam kusurlu olduğuna davacının ise kusursuz olduğuna karar verdi. Bizim talebimiz maddi manevi tazminat talepli bir boşanma davasıydı. 500 bin lira da müvekkilime tazminat ödenmesine karar verdi. Bu karar üst mahkemelere gitti. İlk önce Bölge Adliye Mahkemesi'nden geçti. Daha sonra da Yargıtay kararıyla kesinleşti" dedi.

A.Y.'nin söz konusu iddialarını tanık beyanlarıyla kanıtlandığını belirten avukat Yılmazel, "Davacı ve davalının ortak arkadaşları vardı. Bir de davalı tarafın iş yerinde çalıştığı mesai arkadaşları tanık olarak mahkemeye geldiler. Mesaide ter koktuğunu, aynı kıyafeti beş gün üst üste giydiğini ifade ettiler. Bu şekilde tanık beyanlarıyla dava kanıtlanmış oldu. Eşlerin ortak hayatın sorumluluklarını yerine getirmesi gerekiyor. Davranışlar nedeniyle ortak hayat çekilmez hale gelirse diğer tarafın boşanma davası açma hakkı oluyor. Bu duruma eş değil kimse katlanmaz. İnsan ilişkilerinde hepimiz özen göstermeliyiz. Bu nedenle gerek davranışlarımıza, gerek temizliğe özen göstermeliyiz" ifadelerini kullandı.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.