20 dakika mucizeyi göreceksiniz Yanık tavaları ayna gibi parlatan iksir

20 dakika mucizeyi göreceksiniz Yanık tavaları ayna gibi parlatan iksir
Tavalarınızda oluşan yanık lekeleri nasıl temizleyebileceğinizi biliyor musunuz? Evinizde bulunan bir malzeme ile bu sorunu kolayca çözebilirsiniz.

Mutfak kazaları, evde karşılaşabileceğimiz en yaygın sorunlardan biridir. Özellikle yemek yaparken tava ve tencerelerde oluşan yanıklar, hem görüntü hem de sağlık açısından rahatsız edici olabilir. Bu yanıkları gidermek için marketlerde satılan kimyasal temizleyiciler bazen yetersiz kalabilir veya istenmeyen kokular bırakabilir. Bu durumda, doğal yöntemlerden faydalanmak hem daha ekonomik hem de daha sağlıklı bir seçenek olacaktır.

b02810fe6ddc4174cbe35323af89c327.jpg

Doğal yöntemlerle tava yanıklarını kolayca temizlemek için ihtiyacınız olan malzemeler sadece karbonat ve sirke. Bu iki malzeme, ev temizliğinde mucizevi etkilere sahip olan doğal asitlerdir. Yanık lekelerini çözmek için yapmanız gereken şey çok basit:

Öncelikle, yanık olan tavayı ocaktan alın ve soğumasını bekleyin. Soğuyan tavaya, yanık olan kısma gelecek şekilde bolca karbonat serpin. Karbonatın üzerine bir çay bardağı beyaz sirke dökün ve köpürmesini izleyin. Bu köpürme, karbonat ve sirkenin yanık lekeyi çözmeye başladığının işaretidir. Yaklaşık 20 dakika kadar bu şekilde bekletin. Daha sonra, tavayı süngerin yumuşak tarafıyla hafifçe ovalayarak karışımı temizleyin. Son olarak, tavayı bol suyla durulayın ve kurulayın. Yanık lekelerinden eser kalmadığını göreceksiniz.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.