Raporlu ilaç kullananlar için Sağlık Bakanlığı'ndan yeni karar

Raporlu ilaç kullananlar için Sağlık Bakanlığı'ndan yeni karar
Sağlık Bakanlığı hastanelerdeki yoğunluğu azaltmak için yeni bir karara gündeme getirdi.

Sağlık Bakanlığı, koronavirüs salgını nedeniyle kronik hastalara ilaç temininde kolaylık sağlamak için yeni bir karar aldı. Buna göre, kronik ilaç raporları haziran ayına kadar geçerli olacak ve yenilenmesine gerek kalmayacak. Bu sayede, hastanelerdeki kalabalığın önüne geçilmesi ve kronik hastaların salgından korunması hedefleniyor. Karar, Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

HASTALARA KOLAYLIK OLACAK

Sağlık Bakanlığı, koronavirüs salgınına karşı aldığı tedbirleri ve güncel verileri kamuoyuyla paylaştı. Bakanlık, salgının başladığı günden bu yana düzenli olarak yayınladığı istatistiklerle salgının seyrini ve etkisini takip ettiğini belirtti. Ayrıca, 1 Ocak 2020 tarihinden sonra yenilenmesi gereken sağlık raporlarının süresinin 31 Aralık 2023'e kadar uzatıldığını hatırlattı.

shutterstock-1895443057.jpg

Bu kararın, henüz raporlarını yenilemeyen veya uzatmayan vatandaşların sayısının yüksek olması ve sağlık hizmetlerinde yaşanan yoğunluğu azaltmak için alındığını açıkladı. Bakanlık, mevsimsel nedenlerle artan sağlık taleplerine de cevap verebilmek için çalışmalarını sürdürdüğünü bildirdi.

SON TARİHİ 30 HAZİRAN

Bakanlık, salgının başladığı günden bu yana düzenli olarak yayınladığı raporlarda, vaka sayıları, test sayıları, aşılama oranları ve tedavi yöntemleri gibi konularda bilgilendirme yaptı. Ayrıca, 1 Ocak 2020 tarihinden sonra yenilenmesi gereken sağlık sertifikalarının süresinin 31 Aralık 2023 tarihine kadar uzatıldığını duyurdu. Bu kararın, henüz yenilenmemiş veya uzatılması gereken çok sayıda rapor bulunması ve sağlık hizmetlerinde yaşanan yoğunluk nedeniyle alındığı belirtildi.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.