Sağlık Bakanlığı yeni iş kapısını araladı 35 bin personel alacak

Sağlık Bakanlığı yeni iş kapısını araladı 35 bin personel alacak
Sağlık Bakanlığı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın duyurduğu personel alımına hazırlanıyor. Bu alım, sağlık sektöründe çalışmak isteyen 35 bin kişiye iş imkanı sağlayacak.

Sağlık Bakanlığı, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın talimatıyla 35 bin personel alımı yapacak. Bu alımların 15 bini hemşire olarak gerçekleştirilecek. Diğer 20 bin personel ise farklı branşlarda çalışacak. Güvenlik görevlisi, temizlik görevlisi, elektrikçi, klinik destek elemanı, tıbbi sekreter, marangoz ve ısıtma/sıhhi tesisatçı gibi meslek gruplarına ihtiyaç duyuluyor.

Sağlık Bakanlığı'nın bu alımları ne zaman yapacağı henüz belli değil. Ancak Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, alımların detaylarını paylaştı. Buna göre, alımlarda KPSS şartı aranmayacak. Başvuru sürecinin önümüzdeki aylarda başlaması planlanıyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "önümüzdeki ay" dediği için Şubat ayında başvuruların açılması olası görünüyor.

Sağlık Bakanlığı'nın sadece hemşire almayacağı da belirtildi. Ebe, psikolog, fizyoterapist, diş teknikeri, anestezi teknisyeni, röntgen teknisyeni ve sosyal çalışmacı gibi sağlık personelleri de alınacak. Bu alımların şartları ve başvuru detayları Sağlık Bakanlığı'nın resmi internet sitesi ve ÖSYM'nin kılavuzunda yayınlanacak.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.