13 İlaç geri ödeme listesine alındı 'Bakan açıkladı'

13 İlaç geri ödeme listesine alındı 'Bakan açıkladı'
Çalışma ve Sosyal Bakanı Vedat Işıkhan kendi sosyal medya hesabından 13 ilacın geri ödeme listesine alındığını açıkladı.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, Sosyal Güvenlik Kurumu'nun ilaç listesinde önemli bir güncelleme yapıldığını duyurdu.

Bakan Işıkhan, bu güncelleme kapsamında, aralarında 11 yerli ilacın da yer aldığı toplam 13 ilacın geri ödeme listesine alındığını belirtti.

Bakan Işıkhan'ın resmi sosyal medya hesaplarından paylaştığı duyuruda, “Sosyal Güvenlik Kurumumuzun ilaç listesinde bir değişiklik yaptık. 11’i yerli olmak üzere 13 yeni ilacı geri ödeme kapsamına aldık. İlaçlarımızın hastalarımıza iyi gelmesini diler, vatandaşlarımıza sağlıklı bir yaşam temenni ederim.” ifadelerine yer verdi.

Güncellenen liste içerisinde, 2'si kanser, 1'i acil tansiyon düşürücü, 2'si antibiyotik, 2'si romatizma, 1'i psikiyatri, 1'i astım, 1'i KOAH, 1'i antibakteriyel ve 1'i antiviral olmak üzere çeşitli alanlarda kullanılan 13 farklı ilacın bulunduğu açıklandı.

Bakan Işıkhan, paylaşımında ayrıca bu ilaçların hastalara faydalı olmasını dileyerek, vatandaşlara sağlıklı bir yaşam temennisinde bulundu. Yapılan bu güncelleme ile birlikte, Sosyal Güvenlik Kurumu'nun desteklediği ilaçlar arasında yer alan çeşitliliğin artması, hastaların tedavi süreçlerine daha etkili bir şekilde katkı sağlaması bekleniyor.

vedat-isikhan.jpg

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.