Saldırgan fabrikanın yabancısı değilmiş Rehineler sağ salim kurtuldu

Saldırgan fabrikanın yabancısı değilmiş Rehineler sağ salim kurtuldu
Kocaeli'nin Gebze ilçesinde faaliyet gösteren ABD firması P&G fabrikasını basarak 7 kişiyi rehin alan saldırgan düzenlenen operasyonla yakalandı. Fabrikada 9 saat boyunca rehin tutulan 7 kişi yaralanmadan serbest kaldı.

P&G fabrikasının ana binasını İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarını protesto etmek amacıyla basarak 7 kişiyi rehin alan kişi düzenlenen operasyon sonucunda etkisiz hale getirildi. Rehin alınan vatandaşlar serbest bırakıldı.

Gebze Organize Sanayi Bölgesi (GOSB) İhsan Dede Caddesi’nde kurulu olan Procter & Gamble (P&G) isimli fabrikada saat 14.40'da başlayan rehine krizi kimse yaralanmadan sona erdi.

Saldırgan İbrahim Y. olduğu belirlendi. İbrahim Y. gözaltına alındı.

VALİDEN AÇIKLAMA

Kocaeli Valisi Seddar Yavuz, operasyonun ardından açıklama yaptı. Vali Yavuz eylemcinin İsrail'in Gazze'de yapmış olduğu katliamların durması ve Mısır'daki sınır kapısının açılması taleplerinde bulunduğunu söyledi.

Vali Yavuz, eylemci ile müzakerelerin olumlu sonuçlanmamasının ardından emniyet güçlerinin her türlü ihtimali hesaplayarak operasyona başladığı bilgisini verdi.

BU FABRİKADA ÇALIŞTIĞI VE KOVULDUĞU ÖĞRENİLDİ

Fabrikaya saldırı düzenleyen kişinin daha önce aynı işletmede taşeron işçi olarak çalıştığı ancak 7 Ekim'de Gazze saldırılarının başlamasının ardından Filistin konusunda yönetimle sürtüşme yaşadığı ve bu nedenler de işten çıkarıldığı iddia edildi.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.