Overthinking sendromu ilişkinizi mahvetmesin 'Bu yöntemleri deneyin'

Overthinking sendromu ilişkinizi mahvetmesin 'Bu yöntemleri deneyin'
Partneriniz ve ilişkinizin gidişatı hakkında elinizde olmadan 'fazla' düşünüyor olabilir misiniz? İlişkiniz hakkında içinizden geçen düşüncelerin, negatif yansımalarından kurtulmak ve sorunu çözmek için birkaç yöntem var. İşte detaylar...

Uzun süreli veya birkaç aylık ilişkinizde partnerinizle yaşadığınız sorun veya olayları çok fazla düşünmeniz ilişkinizin gidişatını olumsuz yönde etkileyebilir. Zaman zaman partnerimizin tavır, davranış ve sözlerini en ince ayrıntısına kadar düşünme eğiliminde oluruz ama bunu sürekli yapmaya başladıysanız ve kontrol edemediğiniz bir hal almaya başladıysa tehlike çanları çalıyor olabilir! İşte size durumu kontrol altına almanızı sağlayacak birkaç öneri....

İLİŞKİNİZİN SİZE NASIL HİSSETTİRDİĞİNİ DÜŞÜNÜN

Her durumu değerlendirmek veya davranışları analiz etmek yerine ilişkinizin size nasıl hissettirdiğini düşünün. Çıkarımlarınız yerine hisleriniz daha iyi bir rehber olabilir.

SEBEBİ BULUN

Sizi ilişkiniz hakkında fazla düşünmeye iten sebebi bulmaya çalışın. Geçmişten gelen korkularınız mı yoksa özgüvensizlikleriniz mi sizi düşünmeye itiyor?

kiskanclik-scaled.jpeg

KENDİNİZİ NET İFADE EDİN

Belirsizlik yaşıyorsanız çok fazla düşünme eğiliminde olabilirsiniz. En kötü senaryoları düşünmek yerine aklınızı kurcalayan konular hakkında partnerinizle açıkca konuşun.

NEGATİF DÜŞÜNCELERDEN ARINMAYA ÇALIŞIN

Fazla düşündüğünüzde çoğunlukla kötü senaryolar aklınıza gelecektir. En kötüsünü değil, en iyisini düşünmeye çalışın.

iliskilerde-kiskanclik.jpg

EN İYİ ARKADAŞ TAKTİĞİ

Kafanızda soru işaretleri olduğu zaman en yakın arkadaşlarınıza danışır, onlardan fikir alırsınız. Kendinizi yine fazla düşünürken bulursanız, en yakın arkadaşınıza tavsiye veriyormuşsunuz gibi düşünün.

ZAMANI DOĞRU KULLANIN

Belki de çok sıkıldınız ve zaman geçirmek için bir şeyler arayışındasınız. Zamanınızı daha yararlı şeylere harcadığınızda ilişkinizi eskisi daha düşünmediğinizi fark edeceksiniz.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.