Miras için notere gitti hayatının şokunu yaşadı '1954 yılında ölen halasının 1961 yılında iki çocuğu çıktı'

Miras için notere gitti hayatının şokunu yaşadı '1954 yılında ölen halasının 1961 yılında iki çocuğu çıktı'
Çorum Oğuzlar ilçesinde akıllara durgunluk veren bir olay yaşandı. Miras için gittiği noterde hayatının şokunu yaşadı.

​​​​​​Derinöz köyünde vefat eden Ayşe Şahin'e ait 15 dekar arazi, ölen kadının iki oğluna miras olarak kaldı.

Bir süre sonra iki kardeşten birinin ölmesi üzerine miras, Ayşe Şahin'in diğer oğlu Kazım ve torunu Selahattin Şahin'e kaldı.

Torun Selahattin Şahin ile amca Kazım Şahin veraset belgesi çıkarmak için gittikleri ilçenin noterliğinde öğrendikleri karşısında neye uğradıklarına şaşırdılar.

640xauto.webp

İKİ MİRASÇI DAHA ORTAYA ÇIKTI

Amca ve yeğenin gittiği noterlikteki nüfus kayıtlarına göre mirasın başka ortaklara da bölüneceğini öğrendi. Mirasçılar, kendileriyle birlikte Kütahya nüfusuna kayıtlı Recep Şahin ve Uşak nüfusuna kayıtlı Süleyman Şahin olmak üzere iki mirasçının daha olduğunu öğrendi.

Oğuzlar Noterinin yönlendirmesiyle İlçe Nüfus Müdürlüğüne giden amca ve yeğen Şahinler, Kütahya ve Uşak'ta herhangi akrabalarının olmadığını söyledi. Soyadı benzerliğinden dolayı kayıtlarda sorun olabileceğini ifade ederek hatanın giderilmesini talep etti.

Nüfus Müdürlüğü’nün yaptığı incelemelerde Süleyman ve Recep Şahin'in, Ayşe Şahin'in kız kardeşinin çocukları olarak kayıtlarda göründüğü ortaya çıktı.

18170008-728xauto.webp

1954'TE ÖLMÜŞ HALANIN 1961 DOĞUMLU ÇOCUKLARI ÇIKTI

Yapılan araştırmalarda, Ayşe Şahin'in kız kardeşinin evlenmeden 1954 yılında vefat ettiği anlaşılırken, Recep ve Süleyman Şahin'in ise 1961 yılında doğduğunun görülmesi üzerine kayıtlarda hata olduğunun tespiti yapıldı.

Oğuzlar, Uşak ve Kütahya nüfus müdürlükleri tarafından yapılan çalışmanın ardından soyadı benzerliği nedeniyle oluşan yanlışlık düzeltildi.

Kayıtlardaki yanlışlığın düzeltilmesinin ardından Selahattin ve amcası Kazım Şahin’in veraset işlemlerini gerçekleştirildi.

Selahattin Şahin, miras işlemleri için geldiği noterde başka mirasçıların olduğunu görünce büyük şaşkınlık yaşadıklarını ifade etti.

Noterin yardımcı olmasıyla birlikte sorunun çözüldüğünü anlatan Şahin, şunları söyledi:

"Babamın halası 1954'te ölmüş, 1961 doğumlu çocukları çıkıyor. Uşak ve Kütahya nüfus müdürlüklerine telefon ederek işlemleri hallettirdiler."

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.