Ücretsiz ve indirimli akbil için yeni karar 'Resmi Gazete'de yayımlandı'

Ücretsiz ve indirimli akbil için yeni karar 'Resmi Gazete'de yayımlandı'
Toplu taşıma ile ücretsiz ve indirimli seyahat için kullanılan kartlara yönelik yeni karar yürürlüğe girdi.

Seyahat etmek için kullanılan toplu taşıma araçları için geçerli olan seyahat kartlarınndan yararlanabilmek için karşılamanız gereken bir takım ön koşullar bulunuyor. Gerekli şartları taşıyan vatandaşların büyük çoğunlu bu hizmetten yararlanıyor. Seyehat kartları,şehit yakınları, gaziler, gazi yakınları, vazife malülleri, engelliler ile devlet sporcusu unvanı verilen kişilere tanınan imkanlar arasında yer alıyor. Şehir içi ulaşım için kullanılan bu kartlar özellikle engelli aracına sahip olmayan engelli vatandaşlarına büyük kolaylık sağlıyor. Ücretsiz Seyahat Kartı başvurusunu herhangi bir kurum veya kuruluşa gitmeden e-devletiniz üzerinden e- devlet uygulamasını kullanarak ya da Türkiye Cumhuriyeti kimlik kartınınız ve son 6 ay içerisinde çekilmiş olan güncel bir adet biyometrik fotoğrafınız ile beraber yaşadığınız bölgede hizmet veren Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğüne giderek başvuru yapabilirsiniz.

SEYAHAT KARTLARI YÖNETMELİĞİ’NDE DEĞİŞİKLİK


Ücretsiz veya İndirimli Seyahat Kartları Yönetmeliği'nde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Resmi gazetede yer verilen karar da ‘’ “Şehir içi kara ve deniz taşımacılığında taksi, taksi dolmuş, dolmuş, rekreatif, turistik ve servis amaçlı kullanılan araçlar hariç olmak üzere; demiryolları ve denizyollarının şehir içi hatlarında sunulan toplu insan ulaşımına yönelik hizmetler ile belediyelere, belediyeler tarafından kurulan şirketlere, birlik, müessese ve işletmelere veya belediyeler tarafından yetki verilerek toplu taşıma hizmeti gördürülen özel şahıs veya şirketlere ait araçları ya da demiryolları ve denizyolları araçları kullanılmak suretiyle sunulan şehir içi toplu insan ulaşımına yönelik hizmetlerin hükümlerini Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı yürütür”ifadelerine yer verildi.

GELİR DESTEĞİ ÖDEMELERİNE YÖNELİK KARAR YAYIMLANDI

Ücretsiz Seyahat Kapsamında Yapılacak Gelir Desteği Ödemesi'ne yönelik Usul Ve Esaslar Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik de Resmi Gazete’de yayımlandı.

“6/1/2016 tarihli ve 29585 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Ücretsiz Seyahat Kapsamında Yapılacak Gelir Desteği Ödemesine İlişkin Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmeliğin 3’üncü maddesinin birinci fıkrasının (e) bendinde yer alan “verilen özel şahıs veya şirketlere ait olup, mevzuatına göre ayakta yolcu taşıyabilen” ibaresi “verilerek toplu taşıma hizmeti gördürülen özel şahıs veya şirketlere ait” olarak değiştirildi.

Aynı Yönetmelik de 7’nci maddesinde yer alan “Genel Müdürlük ve” ibaresi yürürlükten kaldırıldı. Bu Yönetmelik yayımı tarihinde yürürlüğe girdi. "Bu yönetmelik hükümlerini Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı ile Hazine ve Maliye Bakanı birlikte yürütür” ifadesine yer verildi.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.