Bakterileri uzak tutup bağışıklığınızı koruyor 'Yastığınızın altına sadece bir parçasını koyun'

Bakterileri uzak tutup bağışıklığınızı koruyor 'Yastığınızın altına sadece bir parçasını koyun'
Bağışıklığın korunması gereken kış aylarında sadece yiyip içtiklerimize dikkat etmek yetmiyor. Öyle yöntemler var ki, bağışıklığı demir gibi güçlendiriyor.

Kış günü sağlıklı beslenseniz bile hızlı hasta olmanız kaçınılmaz olabilir. Yedikleriniz her ne kadar korusa da, bakterilere maruz kalmak sağlığı hızlı bir şekilde bozabilir.

Tüketildiğinde çok fazla yararı olan bazı besinlerin farklı kullanımı, bakterileri önleyebiliyor. Öyle bir besin var ki, tüketildiğinde gösterdiği sağlık etkilerini geceler yastık altında da gösteriyor. Pek, ama nasıl oluyor? Bu yiyecek hangisi?

sarimsak6.jpg

GECELERİ YASTIĞINIZIN ALTINA KOYUN

Kaliteli bir uyku, bağışıklık sistemini etkileyen en önemli konulardan biridir. Uykusuzluk ve gece boyu alınan kalitesiz bir uyku sürekli sağlıklı beslenen kişilerin bile bağışıklıklarının düşmesine neden olur.

Sağlıklı olmak için tükettiğimiz sarımsak, yastık altında bile çalışmaya devam eder. Sadece yiyerek değil, yakınında uyuyarak da daha sağlıklı olabilirsiniz. Peki nasıl? Tek yapmanız gereken bir parçasını yastık altında tutmak. Bu yöntemi denediğinizde sonuçlarına şaşıracaksınız.

sarimsak4.jpg

GÜÇLÜ ANTİBİYOTİK ETKİLER YAYIYOR

Sarımsak güçlü antibiyotik içeriği sayesinde yediğinizde bağışıklık sisteminizi çok güçlü bir şekilde korur. Ancak bundan sadece yiyerek değil, yastık altında da faydalanabilirsiniz.

Gece uyumadan önce yastığınızın altında bir parça sarımsak tutarsanız içeriğindeki allisin bileşeninin havaya yayılmasını sağlarsınız. Böylece bağışıklık dostu bu bileşenin antibakteriyel özellikleri ortaya çıkar.

sarimsak5.jpg

Bakteriler ve çeşitli böcekler uyuduğunuz ortamdan uzak kalır. Daha sağlam bağışıklık için önemlidir.

İÇİNİZE ÇEKMEK DE BAĞIŞIKLIK ETKİSİ GÖSTERİYOR

Sarımsağı yastığınızın altına koymak bakterileri uzak tutacağı gibi nefes alırken ciğerinize de antibiyotik özelliklerin girmesini sağlar. Bağışıklığınız her yönden desteklenmiş olur. Böylece hem daha rahat bir uyku çekebilir hem de bağışıklığınızı bakterilerden koruyabilirsiniz. Her gece bu yöntemi deneyebilir, sonuçları kendi üzerinizde hissedebilirsiniz.

sarimsak3.jpg

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.