Ölen çiceklerinizi yeniden canlandırıyor 'Suyun içine bir tane koymak yetiyor'

Ölen çiceklerinizi yeniden canlandırıyor 'Suyun içine bir tane koymak yetiyor'
Sevdiğiniz çicekler iyi bakmanıza rağmen erkenden soluyorsa bu yöntemleri deneyin.

Bitkiler farklı tür ve renkleriyle ev dekorasyonlarının ayrılmaz bir parçası, bazı vatandaşlar bitki bakmayı ve yetiştirmeyi hobi edindiğinden yapay bitkiler yerine canlı olanları tercih edebiliyor ancak doğru bakım uygulanmadığında canlı bitkilere bakıp, büyütmek sanıldığından daha zahmetli bir hale gelebiliyor. Evde bitkiyi, ihtiyacına uygun olan doğru alana yerleştirmek doğru bir şekilde bakım yapabilmenin ilk ve en önemli adımı…

SEVDİĞİNİZ ÇİCEKLER ÇÖPE GİTMESİN

Bu yöntemle hem ölmüş çicekleriniz canlanmasını hem de çiceklerinizin daha canlı ve çabuk büyümesini sağlayabilirsiniz. Komşularınızın çok merak edeceği o yöntem aslında hem çok basit hem de pratik..Yalnız bu yöntemi uygulamadan önce bitki topraklarının düzenli değişimine özen göstermeniz gerekiyor. Eğer alandan tasarruf için dar ve küçük saksılar kullanıyorsanız da bundan vazgeçmelisiniz. Öte yandan gübreleme yaparken muz kabuğu kullanmanız bitkinizin yapraklarında canlanma meydana getirecektir.Muzun kabuğunu bir gece suya koyun ve bekletin.Ardından bu suyu çicek diplerine dökün.

DİKKAT EDİLMESİ GEREKENLER

Işık: Çiçekler genellikle doğrudan güneş ışığına ihtiyaç duyarlar, ancak hangi türün ne kadar ışığa ihtiyaç duyduğu türüne bağlı olarak değişebilir.

Yaprak Bakımı: Yaprakları düzenli olarak temizleyin ve tozdan arındırın. Bu, bitkinin fotosentezi için daha fazla ışık almasına yardımcı olur.

Doğum kontrol hapı: Öncelikle doğum kontrol hapından bir adet alarak ufak ufak ezin. Ardından ılık bir suyla karıştırın ve sulayın. Bu yöntem çiceklerinizi coşturacak.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.